HOO: Styria postaje strateški partner SPTV-u, Šimunić i Mamić kažnjeni ukorom

Srijeda, 18. prosinca 2013. 23:28 Napisao/la  SC

Zaposlenici HOO-a ubuduće će primati za 15 posto nižu plaću

Styria Media Group mogla bi postati strateški partner Sportske televizije, izvjestio je Zlatko Mateša na redovitom zasjedanju Skupštine HOO-a.

- Ovaj strateški partner može naći svoj interes, koji može biti novi zamašnjak. Ideja je da partner zakupi 30 posto programa, kroz to partnerstvo možemo dostići dobre brojke, rekao je direktor SPTV-a Petar Čavlović:

 Zaposlenici HOO-a ubuduće će primati za 15 posto nižu plaću pa zbog smanjenja proračuna neće biti zakinuti državni treneri, stipendirani sportaši, ali i programi nacionalnih saveza. No, i unatoč tome bilo je nezadovoljnika s prijedlogom Programa javnih potreba sporta državne razine. Nezadovoljstvo su ponajviše izražavali članovi Hrvatskog kluba olimpijaca (Boraska, Barać, Primorac, Paškvalin, Čavka) i predstavnik Komisije sportaša Josip Pavić.

Zlatko Mateša je obavijestio skupštinare da je Ministarstvo financija prestalo isplaćivati rate novca od igara na sreću koji pripada hrvatskom sportu.

- Posljednja rata stigla je u ovaj ponedjeljak, a do kraja godine trebali bismo dobiti još jednu, priopćio je Mateša.


Etički odbor Hrvatskog olimpijskog odbor ukorom je kaznio Josipa Šimunića zbog skandiranja "Za dom spremni" nakon utakmice s Islandom na Maksimiru. Ukorom je kažnjen i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić zbog izjava koje je uputio na račun ministra Jovanovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.