HOMO SI TEĆ

Rijeka trkača po 16. puta preplavila Korzo

Nedjelja, 22. travnja 2012. 12:42 Napisao  Luka Variola

Nekoliko tisuća Riječana sudjelovalo u najmasmovnijoj uličnoj utrci u Hrvatskoj. Mađar Toth pobjednik 11. Riječkog polumaratona

Niti loše vrijeme nije spriječilo veliki broj Riječana da se i ove godine odazovu sportsko-rekreativnoj manifestaciji, koja je tijekom godina postala jedan od zaštitnih znakova "grada na Rječini". Nekoliko tisuća Riječana odazvalo se 16. izdanju najmasmovnije ulične utrke u Hrvatskoj, a centar Rijeke bio je pravo sportsko srce. Tu je bilo za svakog ponešto. Oni koji nisu vični trkačkim diciplinama mogli su se okušati u aerobiku, košarci, nogotenisu, pa čak i zumbi.

Start 11. izdanja Riječkog polumaratona kojeg su trčali sportaši trkači i rekreativci u 9.30 sati označio je početak sportskog programa, a kada je voditelj nakon pola sata javio da je na okretištu polumaratona izmjereno najbolje vrijeme do sada, organizatori nisu krili oduševljenje. Pobjedu na 11. izdanju polumaratona odnio je na kraju mađarski maratonac Laszlo Toth. Toth je pola dionice (nešto više od 10 km) otrčao za nevjerojatne 32 minute, ali je potom malo usporio, te nije uspio srušiti rekord staze. Slavio je u vremenu 1:03.28 sati.

Manifestacija Homo si teć nastavljena je utrkom za najmlađe trkače (dm Babybonus kup) i utrkom za osobe s invaliditetom (Hendi kup), koje su se trčale u duljini od 200 m. Utrka mališana okupila je 800 vrtićara, koji su oduševili sve okupljene. Utrku ni ove godine nije propustio gradonačelnik Vojko Obersnel, a trčali su i njegov zamjenik Miroslav Matešić, pročelnik Odjela za sport Veljko Karabaić i pročelnik Odjela za upravu i samoupravu Mladen Vukelić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.