Filip Hrgović najavio nastup na spektaklu u Saudijskoj Arabiji

Četvrtak, 14. prosinca 2023. 14:19 Napisao/la  SC
Filip Hrgović najavio nastup na spektaklu u Saudijskoj Arabiji
Foto: Jan Serdar

Hrvatski boksač Filip Hrgović otputovat će u nedjelju ujutro u Saudijsku Arabiju na boksački spektakl koji slijedi 23. prosinca kada će mu protivnik biti deset godina stariji Australac Mark De Mori, a borbe će odlučiti apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Boksačka noć koja nas očekuje, smatra se najvećim boksačkim događajem desetljeća, a Filip i trener Yousef Hasan na održanoj konferenciji za medije otkrili su kako se Filip osjeća, kako teku pripreme te što možemo očekivati.

- Drago mi je da ću uskoro u ring. Nije prošlo puno od zadnje borbe, znao sam imati i duže pauze i drago mi je što više nije tako. Drago mi je da sam aktivan, to je važno za moju karijeru. Pripreme su odrađene dobro, imao sam dobre sparing-partnere, zdrav sam, osjećam se super i spreman sam za izazov koji me čeka, izjavio je Filip Hrgović te dodao:

- Za mene je važno da idem u ring, da prođem kamp, osjetim psihozu meča. Protivnik nije najvišeg ranga i nije rang borca na kojeg ja ciljam, ali ne treba nikog podcijeniti, u boksu jedan udarac sve mijenja. Shvatio sam ga ozbiljno.

Boksački spektakl u Rijadu, glavnome gradu Saudijske Arabije, na jednom mjestu okupit će mnoga poznata imena iz svijeta boksa, kao što su Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois, Dmitrij Bivol i drugi koji će u osam kvalitetnih mečeva pokazati najbolje iz sporta boksa.

Dvije najvažnije borbe su u teškoj kategoriji, Deontay Wilder protiv Josepha Parkera te Anthony Joshua protiv Otta Wallina, ali i borba Filipa Hrgovića protiv 41-godišnjeg Marka De Morija iz Australije izazvala je veliki interes sportske publike s obzirom na to da je Hrgović je po IBF-u prvi izazivač. Na WBO listi je deveti, na WBC listi je 11., a na WBA listi je 10.

Vlasnik Favbeta, Andrii Matiukha, poželio je Filipu sretan put uz riječi:

- Ponosni smo što podržavamo Filipa Hrgovića već četiri godine. Filip je nevjerojatan boksač i želimo mu puno uspjeha u idućoj borbi u Saudijskoj Arabiji. Sretan sam što je Favbet dio njegovog tima i zajedno s nestrpljenjem pratimo put ka novim uspjesima. Sretno!

- Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh. Blizu sam mu. Odradili smo sve potrebno da zavrijedim poziciju obaveznog izazivača, a IBF mi ju je potvrdio. Borit ću se s pobjednikom meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, a budu li oni htjeli revanš, meni slijedi borba za upražnjeno mjesto protiv pobjednika borbe između Joshue i Wildera. To smo dugo čekali, zaključio je Hrgović.

Na istom boksačkom spektaklu za titulu IBF-ovog pojasa u kategoriji Cruiser borit će se i neporaženi nositelj naslova Australac Opetai protiv Britanaca Ellisa Zorroa, a glavna borba večeri ipak bit će ona između Anthonyja Joshue i Otta Wallina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.