TOUR DE FRANCE Kišerlovski 18. u desetoj etapi, posustao nakon vodstva na zadnjem usponu

Četvrtak, 12. srpnja 2012. 18:09 Napisao/la  M. B.

Pobjednik Pierre Rolland je pobjegao  Kišerlovskom 11 kilometara prije kraja i hrvatski biciklist nije mogao pratiti njegov ritam

Robert Kišerlovski, biciklist Astane, osvojio je 18. mjesto u desetoj etapi Tour de Francea od Albertvillea do La Toussuirea u dužini od 148 kilometara, jednoj od najtežih brdskih etapa najpoznatije biciklističke utrke na svijetu. Kišerlovski je na cilj stigao s vremenom 4;27:27 sati i 3:53 minute zaostatka za pobjednikom Francuzem Pierreom Rollandom (Team Europcar, 4;43:54 sati) s kojim je na čelu proveo veći dio etape.

- Sve je ok, malo sam se preračunao. Znam gdje sam pogriješio,  a ovakvih pokušaja bit će još, to je sigurno, rekao je Robert Kišerlovski nakon etape.

- Teško je objasniti u čemu je stvar, u pitanju su neki stvari od dan prije i uglavnom sitnice koje odlučuju. Sve ću napraviti da pokušam pobijediti u jednoj etapi, rekao je Kišerlovski.

Kišerlovski je bio dio skupine od šest biciklista koja se odvojila, a četrdeset kilometara prije kraja Francuz Rolland i Kišerlovski su se odvojili i imali 2:28 minute prednosti pred najbližim pratiteljima. Ubrzo im se pridružio Vasili Kirijenka.

Dvadeset i sedam kilometara prije kraja etape, na jednom spuštanju Rolland je izgubio kontrolu i pao. Kišerlovski je imao sreće jer ga je francuski biciklist zamalo zakačio i povukao za sobom. Ipak, srećom, nije bilo težih posljedice i Rolland je brzo krenuo u lov za Kirijenkom i Kišerlovskim koji su odmaknuli.

Dvadeset kilometara prije kraja vodećem trojcu pridružio se i Chris Anker Sorensen i četvorka je zajedno stigla pred posljednji uspon od 17 kilometara i 3:20 minute prednosti ispred glavne skupine.

Kišerlovski i Rolland krenuli su u novi bijeg, ali dvojac ih je ubrzo uhvatio. Rolland je ponovo pokušao pobjeći 11 kilometara prije kraja, Francuz je bio uporan i uspio je otvoriti prednost, a Kišerlovski ga nije mogao pratiti.

U ukupnom poretku vodi Bradley Wiggins (Sky Procycling, 48;43:53), Kišerlovski je 25. s  28:43 minute zaostatka. U poretku najboljih penjača Kišerlovski se nalazi na 13. mjestu.

U petak je na rasporedu 11. etapa od Saint-Jean-de-Mauriennea do Annonay Davézieuxa u dužini od 225 kilometra.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.