Robert Kišerlovski: Ne sviđa mi se Tour, stvorila se prevelika fama oko cijele utrke

Utorak, 10. srpnja 2012. 10:38 Napisao  Marko Babić

- I prije sam tvrdio da su mi Giro i Vuelta draže, sada sam dobio konačnu potvrdu. Tour mi nikada nije imao ništa posebno, stvorila se fama, iako ostaje činjenica da je potpora navijača i pratnja medija nevjerojatna, rekao je Robert Kišerlovski

Stigao je dan pauze na 99. Tour de Franceu, Robert Kišerlovski, član Astane i jedini hrvatski predstavnik na najpoznatijoj svjetskoj utrci, nakon devet etapa drži 48. mjesto u ukupnom poretku sa 25:23 minute zaostatka za vodećim Britancem Bradleyjem Wigginsom (Sky Procycling).

- Ne sviđa mi se utrka. I prije sam tvrdio da su mi Giro i Vuelta draže, sada sam dobio konačnu potvrdu. Utrka nije lagana, daleko od toga, ali recimo Giro 2010. koji sam vozio je bio teži i zbog vremenskih uvjeta i etapa. S druge strane medijska pratnja je nevjerojatna, ljudi su stalno na cesti, praktički  nema mjesta na cesti gdje navijači ne stoje sa strane i bodre. Ali, Tour mi nikada nije imao ništa posebno, stvorila se fama, rekao je Robert Kišerlovski.

- Nikako da pronađem svoje noge, pravi ritam, ali mislim da će doći prilika. Ne gledam uopće ukupan poredak više, pokušat ću samo pobijediti u jednoj etapi, to je jedini pravi cilj. Ako treba, u nekim etapama ću se namjerno štediti ako vidim da ne ide, da sačuvam snagu. Bila je prilika u nedjelju kada je slavio Francuz Pinot. Bio sam u skupini koja se odvojila, ali osjetio sam da jednostavno ne mogu nešto napraviti, ustvrdio je najbolji hrvatski biciklist koji nikako ne može izbjeći padove.

Nakon utrke Pariz-Nica, pa i lanjskog Gira uslijedio je i pad u šestoj etapi Toura od Eperanyja od Metza koji je odnio 13:24 minute.

- Eto, tako se dogodilo. Izbjegao sam nekoliko padova, ovdje to jednostavno nije bilo moguće. Svi su popadali oko mene i onda su me jednostavno povukli. Ovo je nevjerojatno, svi se vole gurati, kao da je cilj pasti odnosno vidjeti tko će pasti više puta. Kao da smo gladijatori, a ne biciklisti. Zasad je sve ok nakon pada, malo me boli kod bederene kosti, otići ću na pregled kada dođem doma, ustvrdio je Kišerlovski čiji klupski kolega Janez Brajković i prvi vozač Astane na Touru u ukupnom poretku drži 14. mjesto i za Wigginsom kasni 6:29 minute.

- Brajković zasad ide jako dobro, nadam se da će još napredovati. Njemu najviše pomažemo, ostali čekamo svoju priliku, rekao je Kišerlovski otkrivši kako provodi slobodan dan.  

- Naspavao sam se, malo internet, pa bicikl, pa onda masaža i odmor. Ovdje je nekako sve čudno raspoređeno, imam dojam da ni 24 sata nisu dovoljna da sve obavimo, Nisam izgubio previše kilograma, to se sve nadoknađuje, više sam izgubio masti, zaključio je Robert Kišerlovski.

Tour de France nastavlja se u srijedu etapom od Macona do Bellegarde-sur-Valserinea u dužini od 194.5 kilometara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.