Pariz - Nica: Richie Porte pobjednik, Robert Kišerlovski 20.

Nedjelja, 10. ožujka 2013. 22:04 Napisao/la  SC

Robert Kišerlovski za pobjednikom je zaostao 3:53 minute, dok je Kristijan Đurasek na kraju zauzeo 80. mjesto s 38:01 minute zaostatka.

Australac Richie Porte (Sky) pobjednik je biciklističke utrke Pariz - Nica, dok je Robert Kišerlovski (Radio Shack) osvojio 20., a Kristijan Đurasek (Lampre-Merida) 80. mjesto. Porte je slavio s ukupnim vremenom 29:59:45 sati, Kišerlovski je na kraju zaostao 3:55 minute, a Đurasek 38:01 minuta.
   
U posljednjoj etapi, kronometru u džini od 9.6 kilometara, slavio je upravo Porte u vremenu 19:16 minuta. Kišerlovski je bio 25 s 1:43 minute zaostatka, a Đurasek 78. s 2:48 minute zaostatka.

- Ne mogu vjerovati, nikada nisam mislio da mogu pobijediti na ovoj utrci, rekao je Porte koji je ujedno postao prvi Australac koji je slavio u utrci Pariz - Nica.

- Ne mogu vjerovati. Za mene je ovo velika stvar i velika čast. Probudio sam se ujutro i znao sam da će me noge dobro služiti. Momčad je bila sjajna i puno su mi pomogli, zaključio je Porte.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.