Međunarodna biciklistička federacija Armstrongu službeno oduzela sve titule s Tour de Francea

Ponedjeljak, 22. listopada 2012. 17:29 Napisao/la  SC

- Međunarodna biciklistička federacija neće se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i prihvatit će izvješće američke agencije. Za Lancea Armstronga nema više mjesta u biciklizmu, rekao je Patrick McQuaid, predsjednik UCI-ja

 

 

 

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) odlučila je oduzeti Lanceu Armstrongu svih sedam titula koje je osvojio na Tour de Franceu. Ovu odluku međunarodna federacija donijela je nakon što je Američka anti-doping agencija Armstronga optužila da je bio na čelu velikog projekta sustavnog uzimanja dopinga. Pat McQuaid, predsjednik UCI-ja, potvrdio je da je prihvaćeno izvješće američkih kolega.  

- Međunarodna biciklistička federacija neće se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i prihvatit će izvješće američke agencije. Za Lancea Armstronga nema više mjesta u biciklizmu, rekao je McQuaid.

Christian Prudhomme, direktor Tour de Francea, izjavio je da se Armostrong više ne vodi kao sedmerostruki pobjednik najpoznatije utrke u svijetu biciklizma.

- Sve mora nestati, svi rezultati se moraju brisati. Ova odluka nije iznenađenje nakon svega što se dogodilo, rekao je Prudhomme.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.