CRO Race: Olav Kooij pobjednik četvrte etape, Anders Skaarseth postao lider

Petak, 01. listopada 2021. 18:44 Napisao/la  KS
Anders Skaarseth
Anders Skaarseth Foto: Kristian Sirotich

Nizozemac Olav Kooij (Jumbo-Visma) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke CRO Race, koja je startala u Zadru i nakon 197 kilometara okončala u Crikvenici, Norvežanin Anders Skaarseth (Uno-X) novi je vodeći u ukupnom poretku nakon četiri etape.

Kooij je drugu etapnu pobjedu, slavio je u drugoj etapi u Otočcu, na ovogodišnjem izdanju CRO Racea uhvatio sjajnim finišem, u posljednjih dvjestotinjak metara uspio je nadmašiti drugoplasiranog Austrijanca Kadena Grovesa (Team Bikeexchange) i ponajboljeg hrvatskog bicikliste Josipa Rumca (Androni Giocattoli-Sedermec), koji je jučerašnju utrku okončao na trećem mjestu.

Raspletu je prethodio masovan pad na jednoj od kritičnih točki koji nije ugrozio Josipa Rumca, biciklist iz Poljana našao se u odličnoj poziciji i pokušao ju je iskoristiti.

Petstotinjak metara prije cilja Rumac je prvi skočio, dva je zavoja prošao kao vodeći, ali Kooij i Groves imali su više svježine u nogama za završnicu.

- Sretan sam zbog pobjede, tužan jer su dva naša vozača pala u završnici utrke, izjavio je po okončanju etape Kooij

Belgijanac Milan Menten (Bingoal) predao je majicu vodećeg u ukupnom poretku Skaarsethu, zahvaljujući bonifikacijskim sekundama koje je norveški biciklist izborio prolaskom ciljne ravnine u Crikvenici.

U subotu je na rasporedu peta etapa sa startom u Rapcu i ciljem u Opatiji ukupne dužine 137,5 kilometara.

Peta etapa mogla bi biti odlučujuća budući da je u pitanju najzahtjevnija dionica od svih dosadašnjih s nekoliko atraktivnih brdskih ciljeva, uključujući i uspon na Učku s istarske strane.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.