Britanac Teo Geoghegan Hart pobjednik je 103. izdanje biciklističke utrke Giro d'Italia

Nedjelja, 25. listopada 2020. 20:15 Napisao/la  SC
Teo Geoghegan Hart
Teo Geoghegan Hart

Britanac Teo Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) pobjednik je 103. izdanja biciklističke utrke Giro d'Italia, što je jučer završila 15,7 kilometara dugačkim kronometrom u Milanu.

Britanac je u posljednjoj etapi odvozio 13. vrijeme, što mu je bilo i više nego dovoljno da osigura pobjedu u nikad neizvjesnijem Giru u povijesti.

Naime, uoči posljednje etape Hart je imao samo 0.86 sekundi slabije  vrijeme od Australca Jaija Hindleyja (Sunweb), što je najmanja ikad zabilježena razlika među liderima utrke.

Bilo je sasvim izvjesno da će ukupnu pobjedu ostvariti onaj kome je ostalo nešto više snage za završnicu, a Britanac se u tom pogledu pokazao kao neprikosnoven.

Hart je na kronometru ostvario 39 sekundi bolje vrijeme od Hindleyja.

Ovogodišnji Giro imao je i mali hrvatski štih, Josip Rumac, aktualni državni prvak završio je utrku ukupno na 99. mjestu. Rumac, inače iz Poljana, član je momčadi Androni Giocatolli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.