OPRAH WINFREY DOPING-SHOW

Lance Armstrong priznao da je uzimao doping

Utorak, 15. siječnja 2013. 08:35 Napisao/la  SC

Izvori su anonimni budući da će se razgovor Armstronga i Oprah emitirati u četvrtak


Prema pisanju Associated Pressa Lance Armstrong u razgovoru s Oprahom Winfrey priznao je uzimanje zabranjenih sredstava u trenucima kada je dominirao na svjetskoj sceni i pobjeđivao na Tour de Franceu. Američki mediji pozvali su se na provjerene izvore koji su htjeli ostati anonimni budući da će se intervju s Armstrongom emitirati u četvrtak. Doduše, mediji navode da je Armstrong odbacio tvrdnje da je on bio glavni organizator svega.

Navodno priznanje stiglo je nakon što se Armstrong prvo ispričao ljudima koji su radili u njegovoj zakladi Livestrong koju je pokrenuo nakon što je sam uspio pobijediti rak.

Sve će biti poznato u četvrtak kada će intervju s Armstrongom biti emitiran, a američki mediji već su krenuli s analizom mogućih razloga zašto je Armstrong odlučio priznati nakon što je godinama tvrdio da nije koristio zabranjena sredstva.

CBS tvrdi da je Armstrong spreman progovoriti i o drugim biciklistima koji su uzimali zabranjena sredstva, a za koje se ne zna i spreman je vratiti 30 milijuna dolara. Armstrongu tako prijeti i progon zbog davanja lažnog svjedočanstva na sudu 2005. godine kada je tvrdio da nikada nije koristio doping.

Inače, Međunarodna biciklistička federacija i Američka antdoping agencija oduzele su Armstrongu naslove osvojene na Tour de Franceu nakon dugotrajne istrage koja je rezultirala s preko tisuću stranica izvještaja.

U zadnja 33 izdanja Tour de Francea u čak 17 navrata pobijedio je biciklist kojem je naknadno dokazano ili je sam priznao uzimanje dopinga.