Čak 82 posto navijača ne podržava Platinijevu namjeru da se EP 2020. igra diljem kontinenta

Subota, 08. prosinca 2012. 09:33 Napisao/la  SC

Mi smo uvjereni smo da se mišljenje navijača mora uzeti u obzir, kaže Kevin Miles iz FSE-a

Članovi odbora Football Supporters Europe (FSE), vodeće navijačke organizacije u Europi, razočarani su objavom UEFA-ine odluke da se EURO 2020 održi u 13 različitih država diljem kontinenta pod motom "EURO za Europu".

Delegacija predstavnika FSE-a predstavila je predstavnicima UEFA-e viđenje situacije iz perspektive navijača. U dva tjedna FSE je prikupio više od 1200 mišljenja i svega njih 11% bilo je za tu ideju dok ju je odbacilo čak 82% navijača nogometnih reprezentacija.

U ime FSE na sastanku sa UEFA-om bili su Kevin Miles (Football Supporters Federation), Ola Sjöstedt (Camp Sweden) i Nikos Pogatsidis (FSE Fans' Embassies - Project Coordinator) i pregovarali su sa delegacijom UEFA-e na izvršnoj i administrativnoj razini.

          - Mi smo uvjereni smo da se mišljenje navijača mora uzeti u obzir jer oni predstavljaju najvažniji dio uspjeha bilo koje vrste međunarodnog turnira, rekao je nakon sastanka član Odbora FSE i vodeći čovjek radne skupine za navijačka veleposlanstva Kevin Miles.

FSE je vrlo jasno dao do znanja kakav je stav iz navijačke perspektive o novom prijedlogu sustava natjecanja ali UEFA je bez obzira na to ostala pri svojoj zamisli da EURO 2020 bude paneuropski događaj.

      - Razočarani smo odlukom UEFA-e jer smatramo da će nogometnim navijačima biti vrlo teško pratiti njihovu reprezentaciju tijekom cijeloga natjecanja. No, sada moramo gledati naprijed i dogovoriti sa UEFA-om  način da ovo za putujuće navijače bude što je moguće više ugodno i moguće iskustvo, izjavila je koordinatorica FSE Daniela Wurbs.

Kao svoj sljedeći korak FSE priprema konkretne prijedloge kako EURO za Europu učiniti što je više moguće prilagođen navijačima. Ti će prijedlozi biti podneseni na sljedećem savjetodavnom sastanku koji je već dogovoren a ticat će se između ostaloga politike poštenih cijena, lakog ishodovanja viza, jeftine cijene putovanja a radit će se i na uspješnom radu navijačkih veleposlanstava.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.