ŽILINA U STEČAJU

Protivnik Rijeke objavio bankrot

Ponedjeljak, 30. ožujka 2020. 18:11 Napisao/la  SC

Igrači nisu pristali smanjiti plaće

Ivan Tomečak (Rijeka) i Robert Pich (Žilina)
Ivan Tomečak (Rijeka) i Robert Pich (Žilina)

Žilina je prvi europski klub koji je otišao u stečaj zbog koronavirusa!

Slovački klub dobro je poznat navijačima Rijeke, u sezoni 2013/14 Rijeka je u 3. pretkolu eliminirala Žilinu nakon dvije utakmice ukupnim rezultatom 3:2.

U prvoj utakmici na Kantridi, Rijeka je pobijedila (2:1) pogocima Zorana Kvržića i Anasa Sharbinija, u uzvratu Nikola Pokrivač bio je strijelac pogotka za remi (1:1) koji je Rijeku odveo u 2. pretkolo.

Slovački klub objavio je da prestaje djelovati kao pravna osoba 30. travnja, igračima preostaje tražiti nove poslodavce.

Glavni razlog zbog kojega klub odlazi u stečaj je financijska kriza izazvana pandemijom koronavirusa, drugi je razlog da igrači nisu htjeli pristati na smanjenje plaća.

Ovako su ostali bez ikakvih plaća, likvidacija kluba počinje jednostranim raskidima ugovora s igračima, gašenje kluba može trajati do dvije godine.

Žilina je sedam puta bila prvak Slovačke, trenutačno uvjerljivo drži 2. mjesto u doigravanju za prvaka čime je izborila natjecanje u Europi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.