SVIH IZNENADIO

ZInedine Zidane otišao iz Real Madrida

Četvrtak, 31. svibnja 2018. 13:31 Napisao/la  SC

Za mene je ovo veliki šok, rekao je predsjednik Perez

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

 

Zinedine Zidane više nije trener Real Madrida!

Šokantnu odluku Zidane je objavio javnosti na konferenciji za novinare u srijedu na kojoj se pojavio zajedno s predsjednikom Florentinom Perezom.

Očito da odluku nije donio preko noći:

- Zidane mi je nakon osvajanja Lige prvaka priopćio neočekivanu vijest da više neće biti trener Real Madrida. Možemo samo pretpostaviti razloge ovake odluke i poštovati je. Za mene je ovo veliki šok! Kada sam saznao odluku, pokušao sam ga razuvjeriti, ali znam da je to teško. Želim mu zahvaliti na predanosti, ljubavi i svemu što je učinio za Real Madrid, rekao je Perez.

- Jako puno volim Real Madrid i predsjednika Pereza. Odluku sam donio zato jer Real Madridu trebaju promjene da bi mogao nastaviit pobjeđivati, teba drugačiju metodogoliju, objasnio sam predsjedniku što osjećam. Mislim da je čudan trenutak za to, ali morao se dogoditi. Ova momčad mora nastaviti pobjeđivati i treba promjenu.  Madrid mi je dao sve i ostat ću blizu kluba cijeli život. Znam da za mnoge ova odluka nema smisla, ali za mene ima. Vrijeme je za promjene, nakon svega što sam napravio u ove tri sezone mislim da je odluka razumljiva. Zašto sam se zasitio? Puno ljudi može misliti drugačije, ali osjetio sam da je taj trenutak. Nemam jasnu viziju kako voditi momčad u budućnosti. Nisam umoran od trenerskog posla, ali ovdje više ne mogu ostati, kaže Zidane.

- Uživao sam podršku svih igrača što je osnova u postizanju ovakvog uspjeha. Moj odlazak nema veze s igračima već je to samo nešto što sam ja htio učiniti. Bilo je i teških trenutaka, naročito u Kupu kralja. Poraz od Leganesa u Kupu najgori mi je trenutak ove sezone. Ovaj klub je u mom srcu. Završilo je lijepo za mene kad sam bio igrač, a završava i sada kad sam trener, naglašava Zidane koji je igrače obavijestio porukama:

- Oni znaju moju odluku. Već sam razgovarao sa Sergijom Ramosom. S njim sam igrao, s njim sam doživio mnogo toga. Poštuje moju odluku te mi je zaželio sreću, zaključuje Zidane.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.