Ždrijeb kvalifikacija: BiH - Irska, Slovenija - Ukrajina, Norveška - Mađarska, Švedska - Danska

Nedjelja, 18. listopada 2015. 14:27 Napisao/la  SC

Izbornik BiH Mehmed Baždarević  u dodatnim kvalifikacijama jedino nije želio Slovence

Ždrijebom dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstva 2016. u Francuskoj određeno je da BiH igra protiv Irske, Slovenija protiv Ukrajine, Norveška protiv Mađarske, a Švedska protiv Danske. Prve utakmice su na rasporedu 12. 13. i 14. studenog, uzvrati se igraju tri dana kasnije od navedenih datuma. Ukrajina, Švedska, BiH i Norveška igraju prve utakmice kod kuće.

Izbornik BiH Mehmed Baždarević kaže da je Irska težak protivnik, ali vjeruje u uspjeh i odlazak na Europsko prvenstvo. Baždarević u dodatnim kvalifikacijama jedino nije želio Slovence, što se ostvarilo.

Slovenija ime težak zadatak, Ukrajina je vrlo jaka. Slovenci i Ukrajinci su se sastali četiri puta. U zadnjim dodatnim kvalifikacijama za EP 2000 Slovenci su izbacili Ukrajinu ukupnim rezultatom 3:2 u dvije utakmice. U Ljubljani je bilo 2:1 za Sloveniju, a u Ukrajini je bilo 1:1.

Norveška i Mađarska su u povijesti igrali čak 20 puta, prvi put još 1912. kada su Mađari pobijedili 6:0. Sveukupno, u svim susretima svaka reprezentacija je pobijedila sedam puta, a šest puta su odigrali neriješeno. Posljednji puta su igrali 2012. kada su u prijateljskoj utakmici slavili Norvežani s 2:0.

Šveđani i Danci međusobno su igrali čak 103 puta. Danci su pobijedili 45 puta, a Šveđani 40. U posljednjoj utakmici 2014. Danska je u prijateljskom dvoboju slavila 1:0.

Obje su se reprezentacije "proslavile" 2004. godine na EP-u u Portugalu, kada je jedino 2:2 rezultat obje momčadi vodio u drugi krug natjecanja. Dakako, utakmica je završila 2:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.