POSTAO TRENER

Xavi preuzeo klupu Al Sadda

Utorak, 28. svibnja 2019. 15:26 Napisao/la  SC

Španjolac je karijeru zaključio u Kataru

Xavi
Xavi

Xavi se počeo baviti trenerski poslom otprilike mjesec dana nakon što je okončao igračku karijeru.

Jedan od najboljih španjolskih igrača svih vremena postao je trener momčadi s kojom je donedavno igrao, na klupi katarskog Al Sadda naslijedio je 73-godišnjeg Portugalca Jesualda Ferreiru.

Xavi je najavio da će se baviit trenerskim poslom, spekuliralo se da bi mogao postati trener Betisa i da će se vratiti u Barcelonu, ali je odlučio trenersku karijeru početi tamo gdje završio igračku karijeru.

Nekadašnji igrač Barcelone svojedobno je slovio najboljim veznjakom na svijetu, središnji trokut Xavi - Iniesta - Messi obilježio je jedno razdoblje nogometne povijesti.

Sva trojica proizvod su škole nogometa Barcelone, jedinog kluba u povijesti čija su trojicu igrača istodobno nominirana za Zlatnu loptu.

Leo Messi 2010. godine osvojio je Zlatnu loptu ispred Inieste i Xavija, koji je triput bio treći u izborima za najboljega igrača na kontinentu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.