Wayne Rooney četvrti put u karijeri izabran za najboljeg engleskog nogometaša

Utorak, 05. siječnja 2016. 17:16 Napisao/la  SC

Rooney je postao najbolji strijelac engleske reprezentacije

Wayne Rooney četvrti je put u karijeri izabran za najboljeg engleskog nogometaša u izboru Engleskog nogometnog saveza (FA). Kapetan Manchester Uniteda i engleske reprezentacije u tradicionalnom izboru članova Engleskog navijačkog kluba dobio je 37 posto glasova.

Rooney je u osam reprezentativnih nastupa u 2015. godini postigao pet pogodaka. U dvoboju sa Švicarskom postigao je 51. gol čime je nadmašio Sir Bobbyja Charltona (50) i postao najbolji strijelac engleske reprezentacije.

Drugo mjesto u izboru pripalo je napadaču Tottenhama Harryju Kaneu za kojeg je svoj glas dalo 30 posto članova Engleskog navijačkog kluba.

Navijači su također birali i najboljeg igrača mlade reprezentacije, a nagradu će dobiti vratar Stoke Cityja Jack Butland koji je dobio 54 posto glasova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.