Warner: Blatter mi je prodao TV prava za SP za jedan dolar

Petak, 30. prosinca 2011. 09:30 Napisao  Marko Babić

- Sepp Blatter je prava prodao meni, a ne Karipskom nogometnom savez, kao znak zahvalnosti - ustvrdio je Warner

Jack Warner, bivši dopredsjednik FIFA-e, iznio je teške optužbe na račun Seppa Blattera kazavši da je televizijska prava za prijenos Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine dobio za samo jedan dolar, a zauzvrat je samo morao dati podršku predsjedniku FIFA-e. Warner je u lipnju podnio ostavku na sve pozicije nakon što ga je FIFA suspendirala zbog optužbi da je sudjelovao u kupovanju glasova za kampanju Mohameda Bin Hamma protiv Blattera u utrci za predsjednika FIFA-e.

- To je bilo nakon što je Sepp Blatter postao predsjednik nakon najbrutalnije kampanje ikada protiv Lennarta Johanssona, a Mohamed Bin Hamm i ja najviše smo mu pomogli u tome - ustvrdio je Warner dodavši da je po najnižim mogućim cijenama dobio televizijska prava za sedam svjetskih prvenstava. Bivši dopredsjednik poručio je da je novac zarađen od prodaje prava iskoristio za unapređenje nogometa u Trinidadu i Tobagu.

- Blatter je prava prodao meni, a ne Karipskom nogometnom savez kao znak zahvalnosti - ustvrdio je Warner otkrivši da je dobio povoljnu ponudu za SP 2018. i 2022. godine ako ostane uz Blattera, što je odbio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.