Vrhunac novinarstva: Pročitajte kako je novinar Telegrapha izvještavao s konferencije Jurgena Kloppa

Četvrtak, 16. travnja 2015. 16:18 Napisao/la  SC

Jedan od najbizarnijih izvještaja u povijesti Telegrapha podijelio je čitatelje. Većina je suglasna da nikada nije pročitala zabavniji razlog zbog kojega bi jedan novinar mogao dobiti otkaz!


Ben Bloom je sportski novinar britanskog Daily Telegrapha. Novine koje su počele izlaziti u 19. stoljeću danas se prodaju u oko 500.000 primjeraka i imaju oko 4 milijuna jedinstvenih korisnika na sajtu. Bloom je upravo za korisnike sajta trebao uživo prenositi konferenciju za novinare Jurgena Kloppa, kada je trener Borussije Dortmund objavio da na ljeto odlazi iz kluba.

Problem što ne zna njemački, Bloom je riješio na sljedeći način:

12.37 - Imamo jedan mali problem... Svi pričaju njemački, a moja srednjoškolska diploma mi nije od neke pomoći. Ono što za sada mogu da zaključim je da neki 'tip' koji trenutno govori (pretpostavljam da je neki izvršni direktor u klubu ili tako nešto) zvuči kao da je netko umro. Stvarno se zagrcnuo. Oh! Upravo je rekao 'Fantastiš!". Verujem da u tom trenutku nije opisivao Kloppovu odluku da napusti klub

12.39 - Zašto ne znam njemački?????

12.41 - Volio bih da mogu reći što Klopp priča. A priča mnogo. Ali, ja ne razumijem ništa. Zato, evo vam jedna fotografija sa konferencije na kojoj se vidi kako sipa vodu u čašu (objavljenja Kloppova fotogafija s konferencije za novinare).

12.44 - Stižu mi neki prijevodi. Klopp je rekao (citira dvije rečenice njemačkog trenera). Uh, bojim se da ne mogu provjeriti koliko su točne ove rečenice. Sve brže shvaćam da sam jako blizu najzbunjenijeg momenta u mom životu

12.46 - Morat ću poslati e-mail mom starom nastavniku njemačkog poslije svega ovoga, da se ispričam

12.49 - Klopp je završio sa pričom i sada se obratio neki lik sa divno dotjeranom kosom. Mada, meni sve frizure djeluju divno (Bloom je inače ćelav)

12.53 - Dakle, umjesto nekoga tko makar malo zna njemački jezik, ja ću vam sada reći što se do sada zna: Klopp neće uzimati plaćeno odsustvo, nije umoran i nije imao kontakt sa nekim drugim klubom. Eto, ako to nije suština, ne znam što jeste.

12.55 - Na konferenciji su upravo počela pitanja novinara. Bojim se da su pitanja samo na njemačkom, kao i odgovori

12.56 - ZAŠTO NA OVOJ PLANETI NEMAMO NEKI UNIVERZALNI JEZIK???

12.58 - Iskreno mi je žao zbog ovoga. Shvaćam da je ovo jako neprofesionalno. Nemojte da kažete mom šefu da ne znam njemački. On misli da prevodim ovu konferenciju riječ po riječ.

13.02 - Junak ove priče i dalje odgovara na pitanja novinara. Uspio sam uhvatiti sljedeće riječi "ekstremno", "sport" i "i". Složite to kako god želite. U mojim mislima, on razmišlja da postane padobranac.

13.03 - Klopp je upravo nasmijao punu salu novinara. Šala za kraj! Ili, umalo kraj! Zapamtite da ostaje na poslu do 1. lipnja (hvala osobi koja mi je 'twittnula' link na temu 'Kako da naučite njemački za 60 sekundi'. Bojim se da nije upalilo)

13.05 - Gotovo je? Što? Nisam to očekivao! Rekli su 'hvala', ustali su i otišli. Što, za ime svijeta, sada da radim??? Nisam uspio da prosvijetlim ni jednog čitatelja, a oni su otišli? Uh...

13.08 - Netko tko govori njemački je zapravo preveo dijelove konferencije. Hvalite Boga. Upravo ću to da vam pustim kao da sam vam ja to napisao, u nadi da nitko neće primjetiti (Bloom je potom objavio nekoliko Kloppovih rečenica)

13.16 - Šta?? "Sky Sport News" je upravo pustio dio pres konferencije i imaju nekog momka koji prevodi šta je Klopp rekao?? Kako su oni uspjeli da nađu nekog tko zna njemački, a Telegraph je 'zaglavio' sa mnom? Bojim se da sam značajno narušio ugled ove nekada velike institucije. "Es tut mir leid" (Google prevodilac mi kaže da to znači "Žao mi je" na njemačkom)

13.26 - Dakle, mogli bismo rezimirati što se dogodilo. Ono što sam shvatio je da je Klopp nagovijestio oproštaj, jer se okreće novoj karijeri u ekstremnim sportovima i njegov šef je to prokomentirao riječima "fantastiš". Zapravo, Klopp je rekao da napušta klub, da ne zna što će raditi sljedeće, dok je njegov šef u nekoliko navrata izrazio zahvalnost. I, to bi bilo to što se dogodilo za ovih sat vremena.

13.48 - Dobro, vrijeme je da završim. Izvinite na trenutak zbog mog uzdaha, jer sam upravo okončao najbizarniji blog uživo u mojoj karijeri, što ću proslaviti u maniru Jurgena Kloppa (Bloom je postavio video tipičnog Kloppova slavlja)

Jedan od najbizarnijih izvještaja u povijesti Telegrapha podijelio je čitatelje. Većina je suglasna da nikada nije pročitala zabavniji razlog zbog kojega bi jedan novinar mogao dobiti otkaz!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.