UEFA NAJAVILA

Prezentacija trećeg klupskog natjecanja

Utorak, 20. studenog 2018. 19:24 Napisao/la  SC

Natjecanje za siromašnije klubove

Prezentacija trećeg klupskog natjecanja

 

UEFA je ove godine u Monacu najavila pokretanje trećeg europskog klupskog natjecanja od 2021. godine.

Novi sustav natjecanja spreman je za prezentaciju, UEFA bi treću klupsku ligu trebala predstaviti tijekom ždrijeba kvalifikacija za EP 2020. godine početkom prosinca u Dublinu.

Ime službeno nije poznato, UEFA se za sada služi kodnim imenom "UEL 2".

UEL 2 trebalao bi postati natjecanje za 32 kluba, isto kao i Liga prvaka.

Europa liga time bi se smanjila, trenutno se u njoj natječe 48 klubova.

Smisao novog natjecanja je da završnicu jednog europskog natjecanja igraju klubovi slabije rangiranih država koje do sada nisu imale predstavnike ili su njihovi klubovi teško ulazili u europska natjecanja.

Lige petice imale bi po jednog izravnog sudionika, utakmice bi se igrale četvrtkom u tri termina (16.30, 19 i 21 sat u grupnoj fazi, u knock-out fazi u 19 i 21 sat).

Pobjednik ostvaruje izravni plasman u Europsku ligi iduće sezone isto kao što pobjednik Europske lige izravno igra Ligu prvaka.

Najvažnija stavka je podijela novca od zarade, još uvijek nisu poznati detalji.

Iako skeptici smatraju da prihodi od prodaje televizijskih prava trećeg klupskog natjecanja neće donijeti značajniju zaradu, UEFA sigurno ima svoju računicu koja je uskoro biti predstavljena javnosti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.