PRIJETNJE SMRĆU

Zbog Skenderbeua na udaru istražitelji

Petak, 16. veljače 2018. 18:10 Napisao/la  SC

Marku Radasu sve to previše nelogično

Marko Radas i Soudani
Marko Radas i Soudani

UEFA je na službenoj stranici objavila da zbog istrage koja se vodi protiv albanskog Skenderbeua njeni istražitelji dobivaju prijetnje smrću!

Krovna nogometna organizacija Europe službeno je potvrdila da je proširena istraga zbog koje je Skenderbeu bio izbačen iz Europe prošle sezone.

Predviđa se da bi albanski predstavnik zbog namještanja trebao biti izbačen iz svih europskih natjecanja u idućih deset godina.

Čini se kako su se u Albaniji odlučili za najgori način borbe protiv više nego zaslužene suspenzije, a na cijelu situaciji osvrnuo se predsjednik Uefe Aleksander Čeferin:

- Nikada nećemo dozvoliti da se nekom od naših djelatnika koje provodi istragu bilo koje vrste prijeti ili da ga se pokušava uplašiti preko treće strane. Iza njih stoji cijela organizacija, a od mene će dobiti stopostotnu podršku, kazao je Čeferin.

Marko Radas igra za Skenderbeu:

- Nije to baš tako kako se predstavlja, Skendërbeu još nije izbačen iz europskih natjecanja na deset godina, već je Federbet pokrenuo zahtjev prema Disciplinskoj komisiji Uefe da se to napravi. Ali, ništa još nije službeno, nije stigla nikakva konačna odluka Uefe. Federbet je tvrtka koja se bavi kontroliranjem koeficijenata u kladionicama, recimo da oni pokušavaju smanjiti namještanje na sportskim borilištima. Iskreno, meni je u toj priči previše nelogičnosti. Mi smo za namještanje navedenih utakmica već kažnjeni izbacivanjem iz Europe u sezoni 2016/17., a sada nas zbog istih dvoboja žele izbaciti na dodatnih deset godina. I tako nam izreći najtežu kaznu u povijesti Uefe. Ne razumijem, pa da su protiv nas imali ozbiljnih dokaza i ranije, već bi nas tada izbacili na dulje vrijeme, a ne samo na godinu dana. Jučer su nam rekli kako se sada proširila ta istraga, a zahtjev Federbeta u klub i Uefu stigao je 7. veljače. Sada se čeka konačna odluka Uefe, kazao je Radas za goal.hr.

Radas je igrau utakmicu u Zagrebu protiv Dinama (1:4) koju Federbet smatra suspektnom:

- Meni je sve to nekako smiješno. Osobno sam u toj utakmici dao sve od sebe, pa prema svim hrvatskim medijima bio i među bolje ocijenjenim igračima naše momčadi. Jesam li osjetio da netko od mojih tadašnjih suigrača pušta ili ne daje sve od sebe? Vjerujte mi da nisam, puno sam puta u glavi 'vrtio filmove' tih utakmica i nisam ništa osjetio. Samo mogu reći da se nikad nisam bavio takvim stvarima. A moji suigrači? Baš nikoga od njih ne mogu kriviti ili prozivati, ali opet ne bih stavljao 'ruku u vatru' da netko to i nije napravio. I dalje ne vjerujem da je to istina, sve mi izgleda nekako prenapuhano. I ne razumijem zašto bi cijeli klub trebao biti kažnjen ako je neki određen igrač sudjelovao u bilo kakvim malverzacijama. Nama u svlačionici nitko iz kluba nije rekao da puštamo, niti smo to radili, zaključuje Radas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.