UEFA otvorila proces kandidiranja za Europsko prvenstvo 2020

Srijeda, 21. ožujka 2012. 18:38 Napisao/la  SC

U Nyonu su uvjereni kako će većina kandidatura biti "dualna", odnosno da će se javljati po dvije ili više zemalja koje žele organizirati Europsko prvenstvo

Europska nogometna federacija (UEFA) u srijedu je otvorila proces primanja kandidatura za organizaciju domaćinstva Europskog prvenstva 2020. godine. Iz UEFA-e su aplikacijski upitnik poslali na sve 53 članice, a potencijalni kandidati imaju rok za prijave točno dva mjeseca.

U Nyonu su uvjereni kako će većina kandidatura biti "dualna", odnosno da će se javljati po dvije ili više zemalja koje žele organizirati Europsko prvenstvo. Ovakva logika UEFA-e je proizašla iz činjenice da su posljednja dva EP bila organizirana u dvije zemlje, a i ovogodišnji EP je tako "pripremljen", u izvedbi Poljske i Ukrajine. Na EP 2020. godine će se igrati 51 utakmica, jer će u završnici sudjelovati 24 reprezentacije.

Postoji i navodna lista kandidata koji bi se mogli prijaviti, a radi se o Bugarskoj i Rumunjskoj, Češkoj i Slovačkoj, Irskoj, Škotskoj i Walesu, Nizozemskoj i Belgiji, odnosno Azerbajdžanu i Gruziji. Špekuliralo se i s navodnom kandidaturom u trokutu Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, ali je Hrvatski nogometni savez takvu ideju u startu odbacio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.