U-21 EP Dani Olmo odlučio pobjednika, Španjolska postala europski prvak

Nedjelja, 30. lipnja 2019. 22:40 Napisao/la  SC

Španjolska - Njemačka 2:1. Olmo pogotkom u finalu potvrdio klasu zbog koje iduće sezone izvjesno više neće igrati u Dinamu

Dani Olmo
Dani Olmo

 

Dani Olmo osigurao je pobjedu Španjolske u finalu U-21 Europskog prvenstva, mlada španjolska reprezentacija postala je europski prvak nakon pobjede (2:1) protiv Njemačke u Udinama.

Veznjak Dinama u momčadi europskih prvaka igrao je pretežito bočnog napadača, a u 69. minuti osjetio je trenutak i ispratio Ruizov udarac sa 17 metara.

Nübel je kratko odbio loptu, natrćao je Olmo i elegantno prebacio zaleglog njemačkog vratara - 2:0.

Olmo je pogotkom u finalu potvrdio klasu zbog koje iduće sezone izvjesno više neće igrati u Dinamu koji se sprema na rekordni transfer.

Nakon primljenog pogotka njemačka momčad uočljivo je izgubila kompaktnost, počelo je razdoblje najbolje igre u napadu španjolske momčadi.

Nekoliko puta stvorili su španjolski mladići višak u završnici i zakomplicirali, Soler je u 80. minuti pogodio gredu.

U 83. minuti Waldschmidt je s pet metara u gužvi nespretno zahvatio loptu i promašio zadnju priliku da se Njemačka vrati u utakmici.

Uspio je Amiri u 88. minuti udarcem s 25 metara zatresti mrežu iza vratara Sivere uz pomoć kapetana Valleja, koji je glavom okrznuo loptu koja je dobila neuhvatljivu putanju.

Prekasno za preokret,  Olmov pogodak tada je dobio presudnu važnost!

Ruiz je u 8. minuti preciznim udarcem s 23 metra pogodio mrežu iza Nübela - 1:0.

Od toga trenutka španjolska se momčad podredila rezultatu i uglavnom disciplinirano čekala Olmov pogodak.

Nijemci su uzaludno kroz posjed lopte pokušavali pronaći slobodan prostor u španjolskoj obrani, pa utakmica većim dijelom prema prikazanom nije opravdala očekivanja.

ŠPANJOLSKA: Sivera, Aguirregaribia, Vallejo, Nunez, Firpo, Ruiz (78 Merino), Roca, Olmo, Ceballos, Formais (72 Mayoral), Oyarzabal (55 Soler)

NJEMAČKA: Nübel, Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs, Eggestein (78 Nmecha), Serdar (61 Neuhaus), Dahoud, Öztunali (72 Richter), Waldschmidt, Amiri

U-21 EP, finale: Španjolska - Njemačka 2:1 (Ruiz 7, Olmo 69/Amiri 88)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.