Tite sportski priznao: Ne volim pričati o sreći, odlučila je sposobnost Belgije!

Subota, 07. srpnja 2018. 14:44 Napisao/la  SC
Neymar i Tite
Neymar i Tite

 

Brazilski izbornik Tite dostojanstveno je prihvatio poraz od Belgije:

- Igrale su dvije nevjerojatno tehnički nadarene momčadi, koliku god bol i gorčinu osjećao, ako voliš nogomet, moraš pogledati ovu utakmicu. Ako nisi emotivno uključen u susret, možeš sjesti, gledati i uživati. Kakva je to bila utakmica. Teško mi je to reći, ali stvarno je bila nevjerojatna. Ne bi bilo u redu da govorim individualno o igračima i kako je tko igrao. Bila je to sjajna utakmica u kojoj smo imali puno toga - posjed, prilike, ali je Belgija bila efikasnija. Bili su učinkovitiji, prilike koje je imala je i iskoristila, samo su u tome bili superiorniji od nas. Ne preispitujem božju volju, jednostavno sam tražio odgovore. Nogomet nije odbojka ili košarka, to je drugačiji sport u kojem možeš biti bolji, a protivnik će svejedno povesti. Ti napraviš sve, a oni imaju vratara koji briljira baš tu večer. Ne, ne znam tko je njihov najbolji igrač, možda De Bruyne, ali po meni je Courtois bio taj koji je napravio razliku, kazao je Tite.

Nije Tite ni pokušao tražiti alibije u sportskoj sreći:

- Ne volim pričati o sreći. Jednostavno je ponekad imaš na svojoj strani, ali sreća ne odlučuje utakmicu. Odlučila je sposobnost Belgije. Je li Courtois imao sreće? Ne bih rekao, on je sjajno branio. Silva je pogodio vratnicu? Da, šteta, ali što možemo?! Nije to zbog sreće. Sreća bi značila umanjiti nečije sposobnosti. Nisu imali sreće, bili su učinkoviti i uspjeli su završiti posao do kraja, sportski je priznao Tite.

Neymar je uvijek glavna brazilska tema, posebice u porazu.

- Nakon Meksika rekao sam Neymaru: Pa ti si sto posto spreman! Vidjelo se da mu tijelo prati um - njegovi driblinzi, pokreti, brzina. Vratio se bolji nešto što sam očekivao. Na Svjetskom prvenstvu mu se nitko ne može ni približiti kada govorimo o visokom intenzitetu akcija, kazao je Tite.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.