Talijanski kup: Fiorentina pobjedila Juventus, Bianconeri upisali prvi domaći poraz od travnja 2013.

Četvrtak, 05. ožujka 2015. 22:25 Napisao/la  SC

Prva utakmica polufinala: Juventus - Fiorentina 1:2. Mohamed Salah s dva pogotka osigurao Fiorentini prvu pobjedu u kup-susretu u Torinu nakon 1936. godine

Dogodilo se i to, prvi puta nakon travnja 2013. godine. Juventus je poražen kod kuće, i to u prvoj utakmici polufinala talijanskog Kupa od Fiorentine rezultatom 2:1. Po mnogo čemu povijesna bila je večerašnja utakmica u Torinu, prva je to pobjeda Viola u talijanskom Kupu u Torinu nakon 1936. godine. 

Najzaslužniji za nju zasigurno je Mohamed Salah. Igrač koji je iz Basela doveden u Chelsea nakon što je sa švicarskom momčadi uzeo šest bodova londonskoj momčadi u skupini prošlosezonske Lige prvaka u plavom se dresu nije najbolje snašao. U zamjenu za Juana Cuadrada na Artemio Franchi stigao je Salah.

Igrala se 11. minuta utakmice. Juventus je imao korner s lijeve strane, netko je iz gostujuće obrane očiestio opasnost i izvrsno poslužio Salaha koji je u kontru jurnuo malo s desna. Unatoč pratnji od dva domaća igrača, Salah u punom trku prelazi šezdesetak metara i dolazi ispred Storarija te zakucava za 0:1. 

Šok za domaće zahtjevao je brzi odgovor, Fiorentina je u ranoj fazi utakmice postigla ono što je u najavi i htjela, a to je bio gol u gostima. Samo trinaest minuta kasnije rezultat je bio poravnat. 

Simone Pepe prošao je po desnoj strani, ubacio s poludistance izravno na glavu Llorentea koji od stative posrprema loptu iza leđa ukopanog Neta. 

Fiorentina je u 32. minuti opet mogla u vodstvo, no Basanta glavom gađa malo pored vrata. Pucao je dobro i Richards (49), no za pogodak se isprječio Storari. I onda - ponovno šok.

Claudio Marchisio se spetljao s loptom u nogama u neposrednoj blizini svog kaznenog prostora. Salah je uzeo loptu i sam novim pogotkom završio priču u Torinu. Posljednju priliku za Juventus imao je Tevez (62) no Neto je i to uspio obraniti. Igralo se atraktivno, utakmica je, iako s malo pravih prigoda obilovala zanimljivostima, tako će nesumljivo biti i u uzvratu u Firenci. Valja svemu dodati i da je rvatski veznjak Milan Badelj za Fiorentinu igrao do 78. minute.

Juventus - Fiorentina 1:2 (Llorente 24/Salah 11, 56)

JUVENTUS: Storari - Caceres, Bonucci, Ogbonna, Padoin - Marchisio, Vidal, Pogba - Pepe (73 Pereyra), Coman (37 Tevez) - Llorente (59 Morata)

FIORENTINA: Neto - Alonso, Basanta, Rodriguez, Richards - Fernandez, Badelj (78 Acquilani), Kurtič - Joaquin, Salah (74 Diamanti) - Gomez (63 Iličič)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.