Švicarski tužitelj istražuje Seppa Blattera, Michel Platini prvi put na listi osumnjičenih

Petak, 25. rujna 2015. 19:05 Napisao/la  SC

Švicarski istražitelji brzo će otkriti koliko je Plati-mi kadar naslijediti svoga mentora Blattera

Švicarski tužitelji otvorili su istragu protiv Seppa Blattera, predsjednika FIFA-e. Istraga je pokrenuta zbog ugovora o televizijskim pravima koje je Blatter potpisao s bivšim potpredsjednikom FIFA-e Jackom Warnerom iz 2005. godine, a istražuje se i sumnjiva isplata iz 2011. godine predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju u iznosu od dva milijuna švicarskih franaka.

Platini je prvi put izravno umiješan u istragu o korupciji za razliku od Warnera, bivšeg ministra Trindada i Tobaga kojega se povezuje s nizom koruptivnih radnji u FIFA-i. Njegovo izučenje zatražile su SAD-e u kojoj je protiv njega podignuta optužnica, a on je nekoliko puta javno poručio da će sve priznati kada za to dođe trenutak.

Michel Platini do sada je uživao zaštićeni status iako je predsjednik UEFA-e postao kao Blatterov kadar. Štoviše, Platini se javno ponašao prilično kritično prema Blaterru, istaknuvši kandidaturu za predsjednika FIFA-e.

Švicarski istražitelji brzo će otkriti koliko je Plati-mi kadar naslijediti svoga mentora Blattera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.