Kovač, Lopetegui i Mourinho na popisu nezaposlenih trenera mogli bi se pridružiti Keku

Nedjelja, 07. listopada 2018. 11:05 Napisao/la  SC

Rijeka nakon 10. kola ostala bez trenera, situacija nije puno bolja ni u Bayernu, Real Madridu i Manchester Unitedu

Kovač, Lopetegui i Mourinho na popisu nezaposlenih trenera mogli bi se pridružiti Keku

 

Matjaž Kek je otišao, Rijeka je ostala bez trenera nakon 10. kola.

Situacija nije puno bolja ni u Bayernu, Real Madridu i Manchester Unitedu, Niko Kovač, Julen Lopetegui i Jose Mourinho uskoro bi se mogli pridružiti Keku na listi nezasposlenih trenera.

Bayern četiri utakmice ne zna za pobjedu, težak domaći poraz u subotu od Borussije Mönchengladbach (0:3) potpuno je atmosferu

Nakon utakmice Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge razgovorali su s Nikom Kovačom, koji se nalazi pred nemogućom misijom igru Bayerna.

Nešto se drastično u igri Bayerna moram promijeniti u idućim utakmicama da Kovač ne bi dobio otkaz, a momčad igra sve slabije:

U svlačionici je sve više nezadovoljnih igrača, njemački su mediji ionako poznati po brutalnim obračunima, a njemačke legende u javnim istupia nemaju dlake na jeziku:

- Ne mogu se sjetiti kad je Bayern igrao ovako loše. Ovo nema veze s modernim nogometom! Nema entuzijazma, govor tijela je nikakav, oni se čak ni ne trude ulaziti u duele... Očekujem rješenje od momčadi kakva je Bayern, ali oni ga nemaju, rekao je Lothar Matthaus.

Jasno, prvo pitanje nakon domaćeg poraza odnosilo se na otkaz:

- Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Znam da su stvari u Bayernu drugačije nego drugdje. Igrali smo dobro u sedam utakmica, u četiri nismo. Pokazali smo ranije da možemo, uvjeren sam da ćemo se vratiti i želim biti dio toga. Znam kako nogomet funkcionira. I znam kako Bundesliga funkcionira. Pretpostavljam da imam potporu kluba, koju sam imao i nakon prvih utakmica, kazao je Kovač.

Čelnici Bayerna ništa ne govore javno iako je svima jasno što misle.

 Real Madrid poput Rijeke, nikako ne može postići pogodak.

Zadnji pogodak postignuli su prije 409 minuta, a što je još gore, u subotu su izgubili od Alavesa i nastavili seriju negativnih rezultata.

- Lopetegui? Drugi ljudi donose te odluke. Nikad nije dobro mijenjati trenera, u ovom trenutku to bi bila ludost. Unatoč lošem nizu, momčad je tu, odmah iza lidera lige. Postoje trenuci kad je to bolje, ali postoje trenuci i kad to nije bolje. Prerano je pričati o tome, a i nije to odluka koja je u rukama nas igrača, rekao je nakon poraza kapetan Sergio Ramos, koji je do sada smijenio nekoliko trenera.

Nije tajna da Sergio Ramos podržava Lopeteguija, što nije baš tako čvrsto jamstvo da se trener Real Madrida ne mora brinuti:

- Zaista smo razočarani, htjeli smo ovo dobiti. Počeli smo dobro, stvarali šanse, pucali na gol. Željeli smo krenuti jako, i jesmo, ali nismo zabili i kažnjeni smo. Platili smo cijenu ritmu utakmicu. Moramo se podići, vratiti igrače u formu, a zadnjih 15 dana smo zaista imali peha. I danas su nam se ozlijedila dva igrača. Moramo vratiti svjež i miran pristup koji smo imali na početku sezone, tako ćemo se vratiti pobjedama u najbržem mogućem roku, kazao je nakon poraza Lopetegui, koji sve više luta u potrazi za oprimalnom postavom.

Potraga neće u dugo trajati.

Jose Mouurinho preživio je još jednu utakmicu, pogotkom Sancheza u sudačkoj nadoknadi Manchester United uspio je pobijediti (3:2) Newcastle, koji je vodio 2:0.

Mourinho je poseban prema odnosu s novinarima, njegova arogancija nema premca.

- Kao što mi je prijatelj rekao jutros... Da sutra pada u Londonu, ja bih bio kriv. Da se nešto zakomplicira oko Brexita, ja bi bio kriv..., poručio je Mourinho svima koji ga svakodnevno smjenjuju.

Jedino su navijači na njegovoj strani:

- Zahvalan sam zbog pobjede, ali nisam sretan zbog sebe nego zbog navijača i igrača! Navijači su bili fantastični i oduševljen sam njihovom reakcijom. A da sam mogao, rekao bih im da to ne rade jer nije tu riječ o meni nego o nogometnom klubu kojega vole i kojega mi predstavljamo časno i dostojanstveno. Unatoč tome što imam 55 godina, prvi put vidim u nogometu lov na čovjeka. Mogu se nositi i živjeti s tim, ali neki moji mladi igrači ne mogu. Vidim tužnog Rashforda na terenu, vidim prestrašenog McTominaya..., opisao je Mourinho situaciju u klubu.

Pritisak na Mourinha ne popušta, dojam je da se samo čeka trenutak kada će Portugalac eksplodirati.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.