SVJETSKO PRVENSTVO

Njemačka pobijedila Francusku

Petak, 04. srpnja 2014. 19:55 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Francuska - Njemačka 0:1. Hummels je pogodio za četvrto uzastopno polufinale Elfa

Svjetsko prvenstvo - četvrtfinale

FRANCUSKA - NJEMAČKA 0:1

Estadio do Maracana, Rio de Janeiro. Gledatelja 74.000

Sudac: Nestor Pitana (Argentina)

Strijelci: 0:1 Hummels (13)

Žuti kartoni: Khedira, Schweinsteiger (Njemačka)

FRANCUSKA: Lloris - Evra, Sakho (71 Koscielny), Varane, Debuchy - Cabaye (73 Remy), Matuidi, Pogba - Griezmann, Valbuena (85 Giroud) - Benzema

NJEMAČKA: Neuer - Howedes, Hummels, Boateng, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Ozil (83 Gotze), Kroos (90 Kramer), Muller - Klose (69 Schurrle)

Njemačka je prvi polufinalist Svjetskog prvenstva. Postigli su izabranici Joachima Lowa taj uspjeh na četvrtom Mundijalu uzastopce pobjedivši Francusku u europskom ogledu četvrtzavršnice. Završilo je 1:0, a jedini je strijeac bio obrambeni igrač dortmundske Borussije, Mats Hummels.

Igrala se 13. minuta, Kroos je savršeno ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, najviši u skoku na drugoj vratnici je Hummels koji uz pomoć grede zabija prvi i posljednji gol na utakmici. Prijetili su jedni drugima tijekom preostalog vremena, Francuzi su se mogli vratiti da su bili malo prisebniji, odnosno da njemači vratar Neuer nije bio na razini zadatka.  Njemci su počeli žustro, imali posjed lopte kada je nakon sedam minuta igre prvi puta zaprijetila Francuska. Valbuena je nabacio za Benzemu, ovaj iz voleja tuče pored gola. 

Francuzi su najbolju šansu prvoga dijela za izjednačenjem propustili u 34. minuti. Bila su opasna oba njihova krila, tada je Griezmann savršeno vidio natrčalog Valbuenu, njegov je udarac Neuer obranio. Njemačka je pak svoje prilike propustila realizirati u nastavku. Dvije je imao Schurrle, i obje vrlo izgledne (73, 82), no u oba navrata Lloris nije kapitulirao. Elfu nije puno pomogao Miroslav Klose koji je svoje mjesto ipak našao u vrhu napada, mogao ga je dobro odmjeniti Schurrle, no nije mu pošlo za rukom postići pogodak.

Deschampsovi momci imali su posljednju veliku prigodu na utakmici, Benzemin udarac u trećoj minuti nadokande refleksno je obranio Neuer i time sačuvao pobjedu Elfa.