SP klubova: Mihael Mikić najopasniji igrač u pobjedi Sanfrecce Hiroshime nad Aucklandom

Četvrtak, 06. prosinca 2012. 13:57 Napisao/la  SC

Playoff: Sanfrecce Hiroshima - Auckland 1:0

SVJETSKO KLUPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

SANFRECCE HIROSHIMA - AUCKLAND 1:0

Yohohama International Stadium Gledatelja:  50.000

Sudac: Dyamel Hamoudi (Alžir)

Strijelac: 1:0 Aoyama (66')

Žuti kartoni: Mizumoto, Yamagishi (Sanfrecce Hiroshima), Berlanga, Riera (Auckland)

SANFRECCE HIROSHIMA: Shusaku, Mizumoto, Chiba, Aoyama, Koji (90' Ishihara), Kazu, Hisato, Mikić (82' Hwang), Yojiro, Ryota, Kohei (61' Yamagishi)

AUCKLAND: Williams, Berlanga, Iwata, Bale, Exposito (78' Tade), Koprivčić (67' Corrales), Feneridis,  Dickinson, Vicelich, Riera, Milne.

Već po tradiciji početkom prosinca u Yokohami i Toyoti održava se Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo. Od 6. do 16. prosinca za naslov najbolje momčadi svijeta borit će se kontinentalni prvaci. Utakmica otvaranja također tradicionalno bila je dvoboj između pobjednika japanske J League i prvaka Oceanije. Nakon što su prvi puta u klupskoj povijesti postali prvaci Japana čast da predstavljaju svoju zemlju i otvore turnir pripala je nogometašima Sanfrecce Hiroshime za koju od početka 2009. godine vrlo uspješno igra  bivši igrač Inkera, Dinama, Rijeke i Kaiserslauterna Mihael Mikić. U redovima momčadi sa Novog Zelanda dva su igrača hvatskih korijena u startnoj postavi, Daniel Koprivčić i Ivan Vicelić, kapetan Aucklanda.

Mihael Mikić bio je najveća opasnost po gol Aucklanda, a igrao je do 82. minute. Japanci su mogli i do uvjerljivije pobjede. Pogodili su prečku u prvom i dvije stative u drugom poluvremenu, pa Novozelanđani mogu butu sretni sa minimalnim porazom. Izrazitu dominaciju Japanaca okrunio je sjajnim pogotkom Aoyama u 66. minuti i time im omogućio četvrtfinale protiv najbolje momčadi Afrike, egipatskog Al Ahlyja u nedjelju kada je na rasporedu i četvrtfinalni ogled između prvaka Azije Ulsan Hyundaija i prvaka CONCACAFA meksičkog Monterreya.

Istini za volju, Riera je u posljednjim sekundama utakmice imao prigodu poravnati, ali njegov je udarac sa 15 metara otišao preko gola.

Raspored,

playoff: Sanfrecce Hiroshima - Auckland 1:0 (Aoyama 66').

Nedjelja, 9. prosinca, četvrtfinale (8): Ulsan Hyundai - FC Monterrey, 11:30: Sanfrecce Hiroshima - Al Ahli,

Srijeda, 12. prosinca, (8.30) utakmica za 5 mjesto 11.30, polufinale: pobjednik Sanfrecce Hiroshima /Al Ahli - Corinthians,

Četvrtak, 13. prosinca, (11.30): polufinale: pobjednik Ulsan Hyundai/FC Monterrey – Chelsea

Nedjelja, 16. prosinca (8.30), utakmica za 3 mjesto, (11.30) finale

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.