SP 2018 Meksiko iznenadio pobjedom protiv aktualnog svjetskog prvaka

Nedjelja, 17. lipnja 2018. 18:57 Napisao/la  SC
Lozano odlučio pobjednika
Lozano odlučio pobjednika

 Meksiko je na otvaranju sezone pobijedio aktualnog svjetskog prvaka, Njemaćka je prvi put doživjela poraz u prvoj utakmici na jednom svjetskom prvenstvu.

Mudro je meksička momčad igrala u prvom dijelu utakmice, kada je prepustila posjed lopte Nijemcima i vrlo brzim kontrama opasno izlazila na zadnju liniju njemačke obrane.

U 35. minuti jednu su kontru perfektno odigrali do kraja, Lozano se oslobodio čuvara i snažnim udarcem s 12 metara svladao Neuera.

Najbolja njemačka prilika do odmora bila je Kroosov slobodni udarac, vratar Ochoa vrhovima prstiju odbio je loptu u vratnicu.

U drugom dijelu Meksikanci su u gustom rasporedu stajali u svojoj trećini i čuvali pobjedu, nekoliko obećavajućih kontri nisu uspjeli privesti kraju.

Njemačka je momčad zadnjih desetak minuta u završnici igrala s petoricom, šestoricom igrača, presporo da bi meksička obrana podlegnula pritisku.

Kroos je nekoliko puta pokušao s distance, Brandt je udarcem s 20 metara loptu poslao u vratnicu, mogao je i Werner preciznije završiti jednu akciju, ali objektivno gledano vratar Ochoa nije imao izrazito težak posao.

Skupina F, 1. kolo: Njemačka - Meksiko 0:1 (Lozano 35)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.