SP 2018 Island osvojio bod, Messi ponovo iskazao mentalne slabosti i promašio penal

Subota, 16. lipnja 2018. 17:04 Napisao/la  SC

Skupina D, 1. kolo: Argentina - Island 1:1. Reprezentacija države od 350.000 stanovnika pokazala da su Argentina i Hrvatska favoriti u Skupini C samo na papiru

Leo Messi
Leo Messi

Island je osvojio bod protiv Argentine i već nakon prvog kola zakomplicirao situaciju u Skupini D.

Ne može se reći da su Islanđani iznenađenje Svjetskog prvenstva, riječ je o reprezentaciji koja je igrala četvrtfinale Europskog prvenstva u Francuskoj.

Nije iznenađenje ni način na koji su osvojili bod protiv Argentine, koja je cijelo drugo poluvrijeme držala loptu na protivničkoj polovici, ali je praktično stvorila samo jednu izrazitu priliku.

U 64. minuti Halldorson je obranio Mesijev kazneni udarac, najbolji igrač na svijetu propustio je realizirati najbolju priliku za pobjedu i ponovo iskazao poznate mentalne slabosti.

Messi u dresu Barcelone i argentinske reprezentacije definitivno nije ista osoba!

U prvom dijelu Island je ostavio bolji dojam nego u drugom dijelu, preveli su Islanđani nekoliko razdoblja kvalitetnog natjecateljskog nogometa.

Bila je Argentina dominantna i u prvom dijelu, ali je njezina obrana nekoliko puta proživljavala teške trenutke.

Aguero je iz okreta snažnim udarcem s 14 metara zatresao mrežu Islanđana.

Finnbogason je izjednačio na kraju povezane napadačke akcije u kojoj su Islanđani znalački izigrali užu obranu argentinske momčadi i postignuli prvi pogodak na svjetskim prvenstvima.

Reprezentacija države od 350.000 stanovnika pokazala je da su Argentina i Hrvatska favoriti u Skupini D samo na papiru.

ARGENTINA: Caballero, Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico, Mascherano, Biglia (54 Banega), Meza (84 Higuain), Messi, Di Maria (75 Pavon), Agüero

ISLAND: Halldorson, Saevartson, Arnason, R. Sigurdson, Magnusson, Gunnarson (76 Skulason), Hallfredson, Gudmundson (63 Gislanson), Bjarnason, G. Sigurdson, Finnbogason (89 Sigurdarson)

Skupina D, 1. kolo: Argentina - Island 1:1 (Aguero 19/Finnbogason 23)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.