SP 2018 Engleska pobijedila Švedsku i ostvarila plasman u polufinale

Subota, 07. srpnja 2018. 17:54 Napisao/la  SC
Dele Alli
Dele Alli

Engleska se plasirala u polufinale pobjedom protiv Švedske.

Prva subotnja četvrtfinalna utakmica izgledala je kao utakmica nižerazrednih klubova u odnosu na četvrtfinalne utakmice odigrane u petak između Francuske i Urugvaja, posebice između Brazila i Belgije.

Engleska reprezentacija igrala je dovoljno odgovorno da bi Šveđani mogli nešto konkretno napraviti, a razlika u individualnoj kvaliteti bila je u svakom dodiru s lopotom očigledno na engleskoj strani.

Iako se prvi pogodak, kao i većina na prvenstvu, dogodio iz prekida, kada je Maguire najbolje skočio na ubačaj iz kuta, engleska momčad od početka je kontrolirala utakmicu.

Drugi pogodak postigao je Alli u 59. minuti također udarcem glavom, nakon toga Šveđani su u nekoliko povezanih akcija naslutili da bi mogli postići pogodak, jednom je Pickford sjajno reagirao.

Objektivne opasnosti za Englesku pobjedu nije bilo.

Naprotiv, Šveđani su rezultatski dobro prošli s obzirom na nekoliko povezanih engleskih akcija koje su mogle završiti pogotkom.

Sterling je u prvom dijelu sam izašao ispred vratara Olsena i zakomplicirao situaciju.

ŠVEDSKA: Olsen, Augustinsson, Granqvist, Lindelof, Krafth (85 Jansson), Forsberg (65 Olsson M.), Larsson, Ekdal, Claesson, Toivonen (65 Giudetti), Berg

ENGLESKA: Pickford, Maguire, Stones, Walker, Young, Alli (77 Delph), Henderson (85 Dier), Lingard, Trippier, Kane, Sterling (90+1 Rashford)

Četvrtfinalna utakmica: Švedska - Engleska 0:2 (Maguire 30, Alli 59)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.