Slaven Bilić prihvatio dobro plaćeni posao u klubu koji nema strpljenja sa strancima

Petak, 28. rujna 2018. 10:02 Napisao/la  SC
Slaven Bilić potpisao za Al Ittihad
Slaven Bilić potpisao za Al Ittihad

 

Slaven Bilić preuzeo je momčad saudijskog Al-Ittihada gdje će zarađivati tri milijuna eura po sezoni.

Al-Ittihad je najtrofejniji saudijski klub nakon Al-Hilala, osam puta bio je nacionalni prvak, dvaput je osvajao azijsku Ligu prvaka (2004. i 2005. godine).

Problem je što deset godina živi na staroj slavi, od 2009. godine Al Ittihad ništa značajno nije osvojio.

U povijesti su za Al-Ittihad igrali veliki igrač na zalasku karijera poput Brazilca Bebeta ili Talijana Donadonija, danas igraju igrači prosječne međunarodne reputacije.

Od trojice Brazilaca u Hrvatskoj je najpoznatiji Jonas, koji nije mogao igrati za Dinamo. Ostala dvojica nisu igrali u Europi

Među najboljim igračima je Karim El Ahmadi, marokanski reprezentativac s nizozemskom putovnicom igrao je za Feyenoord i Aston Vilu.

Australski reprezentativac hrvatskog porijekla Matthew Jurman i Srbin Aleksander Pešić, koji je došao iz Crvene zvezde, moći će se lakše sporazumijevati s Bilićem.

Ukratko, momčad prema transfermarktu vrijedi nešto manje od 30 mil. eura, otprilike kao momčad Rijeke.

Al-Ittihad se nakon 4. kola nalazi na predzadnjem mjestu u Ligi 16, nema pobjede, doživio je tri poraza.

Slaven Bilić prihvatio je jako dobro plaćeni posao u nogometnom podneblju koje tradicionalno nema strpljenja sa strancima.

Primjerice, Matjaž Kek proveo je Al-Ittihadu manje mjeseci (3) nego što je u Rijeci proveo godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.