NOVI KLUB I POMOĆNIK

Slaven Bilić postao trener Al Ittihada

Petak, 28. rujna 2018. 00:41 Napisao/la  Igor Vranić

Danilo Butorović postaje njegov pomoćnik

Slaven Bilić i Danilo Butorović u kampu West Hama
Slaven Bilić i Danilo Butorović u kampu West Hama

Slaven Bilić novi je trener Al Ittihada.

Bivši menadžer West Hama preuzeo je momčad jednog od najvećih saudijskih klubova koji nakon četiri kola nije ostvario ni jednu pobjedu.

U Al Ittihadu su radila poznata trenerska imena s ovih prostora poput Vahida Halihodžića i Matjaža Keka, koji se kratko zadržao u Saudijskoj Arabiji prije nego što je preuzeo Rijeku.

Al Ittihad ima dobra iskustva s hrvatskim trenerima, u saudijskom klubu radili su Tomislav Ivić, Luka Peruzović i Dragan Talajić, koji je u sezoni 1996/97 branio za Orijent.

Čini se da Talajić neće ostati jedini trener u Al Ittihadu koji ima veze s Orijentom.

Bilićev pomoćnik u Al Ittihadu trebao bi postati Danilo Butorović!

Trener Orijenta 1919 boravio je u studenom 2015. godine desetak dana kod Bilića u West Hamu.

- Slaven Bilić me se izrazito dojmio, prije svega kao veliki nogometni stručnjak koji jako dobro poznaje sve aspekte trenerskog posla, ali i kao osoba, jer je svaki trenutak mog boravka u West Hamu, osim stručno korisnim, učinio veoma ugodnim, rekao je po povratku iz Londona Butorović, tada trener u Školi nogometa Rijeke /razgovor pročitajte OVDJE

Iako je u Rijeci uskoro nakon toga dobio otkaz, izgleda da je Butorović ostavio dobar dojam na Bilića.

Butorović je u četvrtak navečer vodio trening nogometaša Orijenta 1919 pod reflektorima na Krimeji, raspoloženje na treningu bilo je izuzetno dobro, od članova uprave trening je s tribina gledao samo Emilijano Bakarčić...

Ništa nije slutilo da bi 34-godišnji trener mogao otići.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.