Safet Sušić, izbornik BiH: Ne smijemo biti nezadovoljni, da je bilo malo više sreće mogli smo proći dalje

Srijeda, 25. lipnja 2014. 20:29 Napisao/la  SC

Čestitam igračima na igri i pobjedi, ali se ne možemo time zadovoljiti. Da je bilo više sreće, bolje igre u drugoj utakmici protiv Nigerije i manje sudačkih pogrešaka sada bismo slavili prolazak dalje, kaže izbornik Zmajeva

Bosna i Hercegovina se pobjedom oprostila od Svjetskog prvenstva. Potpuno zasluženo, golovima Džeke, Pjanića i Vršajevića Iran je pao rezultatom 3:1, za prve bodove Zmajeva na svjetskim prvenstvima. Taktičke promjene u odnosu na prva dva ogleda imale su dobar odjek u momčadi koja nije dopuštala izabranicima Carlosa Queiroza da u utakmici u kojoj mogu naći put za prolaz dalje nametnu svoju igru. Uspio je Safet Sušić podići svoje igrače nakon poraza protiv Nigerije u utakmici koju su Zmajevi zaslužili pobijediti.

- Čestitam igračima na igri i pobjedi, ali se ne možemo time zadovoljiti. Da je bilo više sreće, bolje igre u drugoj utakmici protiv Nigerije i manje sudačkih pogrešaka na našu štetu vjerovatno bi sada slavili i išli u osminu finala. Međutim, sve je to sastavni dio nogometa, rekao je BiH-izbornik nakon utakmice trećega kola u Salvadoru.

Teško je bilo SUšiću pričati nakon pirove pobjede, no smogao je snage sastaviti poruku navijačima. Nekoliko tisuća došlo je pratiti reprezentaciju u Brazil, a ulice i trgove preplavili su deseci tisuća navijača na prve dvije utakmice. 

- Žao mi je onih koje smo razočarali. Ovdje ima dobrih momaka s kojima se može sastaviti dobra ekipa. Treba već razmišljati o sljedećim utakmicama i kvalifikacijama za Euro u Francuskoj. Žao mi je, po kvaliteti koju imamo mogli smo otići u drugi krug u Brazilu, kaže Sušić. 

U narednim danima nogometni savez Bosne i Hercegovine riješit će problem Sušićeve sudbine na klupi Zmajeva. Javnost već spekulira o imenima kandidata za preuzimanje reprezentacije, Sušiću će nakon neuspjeha i ispadanja s Mundijala nakon dvije utakmice teško biti ponuđen novi ugovor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.