Ronaldo, Zidane, Šuker i prijatelji odigrali humanitarnu utakmicu za stradale u Filipinima

Srijeda, 05. ožujka 2014. 11:29 Napisao/la  SC

Ronaldo, Zidane i prijatelji u Bernu pobijedili su Young Boyse 8:6

Ronaldo i Zinedine Zidane još su jednom organizirali nogometni susret humanitarnog karaktera, ovoga puta za pomoć stradalima na Filipinima. U Švicarskoj su sa svojim prijateljima bivšim zvijezdama zaigrali protiv domaćina Young Boys Berna. U humanitarnoj utakmici zaigrao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, koji je dobio mjesto u početnoj postavi i odigrao prvih dvadesetak minuta, imao nekoliko prilika, a jedan mu je pogodak poništen zbog zaleđa.

- Bilo je prekrasno igrati za tako važnu svrhu. Bila mi je čast što sam mogao sudjelovati u akciji za pomoć Filipinima. Bilo mi je drago vidjeti stare prijatelje i biti u ovoj momčadi. Dan je prošao u veselju i smijehu, a rezultat je najmanje važan, rekao je Šuker.

U momčadi svjetskih zvijezda igrali su Ronaldo, Zidane, Figo, Hierro, Maldini, Nedved te Brazilka Marta, a u momčadi Young Boysa bile su i švicarske nogometne legende Stephane Chapuisat te Hakan Yakin. Sudio je Talijan Pierluigi Collina.

Ronaldo, Zidane i prijatelji pobijedili su 8:6, uz dva pogotka Vierija, Gomesa i Zidanea te po jedan Süküra i Djorkaeffa. Za Young Boyse hat-trick je postigao Chapuisat, dva je dodao Kubo, a jedan Magnin.

- Razgovarao sam i s UNDP-om (United Nations Development Programme) o mogućnosti da bismo i u Hrvatskoj organizirali jednu sličnu humanitarnu utakmicu, rekao je Šuker.
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.