Ronaldinho: Messi je bio jako sramežljiv, ali i tada sam znao da je bolji igrač od mene

Četvrtak, 29. ožujka 2018. 13:02 Napisao/la  SC
Ronaldinho i  Messi
Ronaldinho i Messi

Ronaldinho je slovio najboljim igračem na svijetu dok je nosio dres Barcelone, brazilski čarobnjak proglašen je službeno najboljim igračem na svijetu 2004. godine, bio je uzor svim mladim igračima uključujući Lea Messija.

Kada je Ronaldinho 2008. godine iz Barcelone otišao u Milan, pojavila se teza da je otišao zbog toga što je počeo loše utjecati na tada 19-godišnjeg Messija, koji je počeo sazrijevati na velikoj sceni.

- Ne treba vjerovati svemu što se pročita. Uvijek sam pokušavao pozitivno utjecati na njega. Pokušavao sam mu biti ono što je Ronaldo bio meni. Osjećao sam da me Ronaldo uzeo pod svoje, želio sam da se i Leo osjeća tako sa mnom. Messi je bio jako sramežljiv, ali uvijek je bio fantastičan na terenu. Živjeli smo u istoj ulici pa sam se odlično slagao s njim i s njegovom obitelji. Čak i tada sam znao da je bolji igrač od mene, izjavio je Ronaldinho za FourFourTwo.

Iz Barcelone je otišao u naponu igračke snage, u 28. godini potpisao je za Milan:

- Želio sam ići stopama Franka Rijkaarda koji mi je bio trener i koji mi je rekao sjajne stvari o Milanu. Imao sam i druge opcije, ali želio sam igrati za Milan, objasnio je Ronaldinho.