ROMEO JOZAK

Mogao sam u Dinamu zaraditi 1,5 mil. eura

Četvrtak, 22. veljače 2018. 16:14 Napisao/la  SC

Moj posao u Dinamu  nije imao smisla, kaže Jozak

Romeo Jozak
Romeo Jozak

Romeo Jozak trener je vodeće momčadi poljskog prvenstva, trener Legije postao je nakon što je iznenada otišao iz Dinama gdje je imao mjesečnu plaću od 30.000 eura:

- Nakon tri mjeseca na toj funkciji u Maksimiru, jednoga sam se dana probudio i vidio da moj doprinos i moj posao u Dinamu jednostavno nema smisla! A budući da nisam tip uhljeba, odlučio sam otići. Mogao sam ostati, imao sam četverogodišnji ugovor, u tom bih razdoblju zaradio oko milijun i pol eura i osigurao bih egzistenciju. Ali, to nisam želio, pa smo sjeli za stol i sporazumno smo se rastali, jer sam vidio da moja uloga sportskog direktora nije imala smisla na način koji sam ja zamislio uoči preuzimanja te funkcije i kao što je bilo deklarativno dogovoreno. I ne mislim tu ništa loše, vizije su bile drukčije i odlučio sam otići, jednostavno sam osjetio da je došlo vrijeme za rastanak. A ponavljam, sretan sam što sam s Mamićem zadržao odličan odnos, kaže Jozak za SN.

Evo usporedbe poljske i hrvatske lige:

- Poljska je liga tvrda, motorična i vrlo agresivna, a HNL je za nijansu tehnički jača. No, kad se sve zbroji, znatno je neugodnija Ekstraklasa! Ovdje je rađeno istraživanje i došli su do zaključka da je Ekstraklasa šesta liga u Europi po motoričkim parametrima! Iznimno je zahtjevna liga, o čemu govori i podatak da je kvalitativna razlika između prvog i zadnjeg u Poljskoj kudikamo manja nego u Hrvatskoj. Nema lakih utakmica, ni doma ni vani, u svaki dvoboj moraš ući maksimalno oprezno i bez opuštanja. A u HNL-u to nije slučaj, postoje lakše utakmice, pa zna se da bi bio “smak svijeta” kad Dinamo ne bi doma upisao bodove protiv, primjerice, Rudeša ili Cibalije, zaključuje Jozak koji je u Legiju doveo Eduarda, Antolića i Vešovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.