ROBERT PROSINEČKI TVRDI

Zdravko Mamić napravio je i neke odlične stvari

Ponedjeljak, 24. listopada 2016. 21:13 Napisao/la  SC

Azebajdžan nije nogometna zemlja, kaže Prosinečki

Robert Prosinečki dočekao je predsjedniku Kolingu Grabar Kitarović u Bakuu. Prosinečki je najpoznatiji Hrvat u Azerbajdžanu, koji se u kvalifikacijskoj Skupini C nakon tri kola nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova, odmah iza Njemačke.

- Svi mi bismo voljeli da ova bajka i ovaj film potraju. Veliki sam optimist i vjerujem da nešto možemo napraviti. Volio bih da bajka traje barem još mjesec dana, da film ne prestane. Igrači su sada puni samopouzdanja. Azebajdžan nije nogometna zemlja. Više su prate, rade i investiraju u sportove u kojima su bolji i u kojima osvajaju medalje - dizanju utega, hrvanju, gdje su apsolutni vladari, boksu. Svaka borilačka vještina ima svoju dvoranu Pojavila se lagana euforija, što je nekad dobro, nekad nije.  Htio bih da sada kada s nekim igramo kažu: 'Ej, dolazi Azerbajdžan' a ne da kao nekad budemo kanta za napucavanje", kaže Prosinečki koji je ovako opisao razinu profesionalizma u reprezentaciji:

 - Jedan bi igrač u petak na svadbu u Italiju, ženi mu se najbolji prijatelj, a u nedjelju je utakmica, drugi bi iz karantene išao spavati kod mame jer je nije dugo vidio, treći hitno treba nešto otići kupiti ženi, naglašava Prosinečki, koji ističe da mu se ne sviđa ozračje u hrvatskom nogometu:
 
- Postoji percepcija da Zdravko Mamić vodi hrvatski nogomet, da je apsolutni vladar – što je možda i točno. Međutim, Zdravko Mamić napravio je i neke odlične stvari. Napravio je klub koji u cijeloj Europi znaju. Neću ulaziti u druge stvari, jer netko mu je omogućio da bude 'gazda hrvatskog nogometa'. A dodaju li mu još milijun stvari? Vjerojatno da, govori Prosinečki koji naglašava da nikada ne bi radio ni u jednom hrvatskom klubu, ali bi rado vodio reprezentaciju:

- Sada hrvatska reprezentacija dobro gura, iako su svi od samog početka bili protiv Ante Čačića i nisu željeli da on bude izbornik. Mislim da je odradio odlično Europsko prvenstveno i samo je malo nedostajalo sreće i hrabrosti. Startalo se dobro i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, smatra Prosinečki koji nikada nije gajio dobre odnose s Ćirom Blaževićem.

- Čujem da sada priča da sam dobar trener, mora da mu teško pada,  kaže Prosinečki za Hinu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.