Robert Prosinečki izabran jednoglasno, novi izbornik odmah najavio razgovore s Ibiševićem i Lulićem

Četvrtak, 04. siječnja 2018. 17:44 Napisao/la  SC

Konačno smo izabrali novog selektora jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora, kaže dopredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić. Prosinečki pet puta manje plaćen nego u Azderbejdžanu

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki


 Robert Prosinečki postao je izbornik nogometne reprezentacije BiH uz potporu svih članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH

- Konačno smo izabrali novog selektora jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora. Prosinečki je imao reference kao slavno nogometno i trenersko ime u reprezentacijama Hrvatske i Azarbejdžana. Želim mu da ostvari plasman na Europsko prvenstvo za dvije godine. Nadam se da smo tim izbornom pogodili, te da će reprezentacija ostvariti uspjeh kojega nije bilo u protekla dva ciklusa kvalifikacija. Niti jednog trenutlka nismo bili opterećeni ni entitetskim ni međunacionalnim odnosima. Rukovodili smo se isključivo stručnim aspektima, kazao je u četvrtak u Sarajevu potpredsjednik NS BiH Milorad Sofrenić.

 Prosinečki nije bio u BiH u vrijeme kada je donesena odluka
 
 - Sretan sam. Naravno da mi je jako drago što sam dobio povjerenje voditi reprezentaciju poput Bosne i Hercegovine, sljedećih dana ću otići tamo i odraditi još neke razgovore. Ciljevi? Naš zajednički cilje je ostvariti velike rezultate, a to za BiH znači - odlazak na velika natjecanja. Bosna i Hercegovina je prema svemu, ponajviše svojoj igračkoj kvaliteti veliki korak naprijed u odnosu na Azerbajdžan, vjerujem da ćemo sve napraviti na obostrano zadovoljstvo, rekao je Prosinečki za goal.hr i najavio da neće odustati od Ibiševića i Lulića, koji su se oprostili od reprezentacije nakon kvalifikacija za SP 2018.

 -  Trebam popričati s njima, vidjeti koji su razlozi njihovog oproštaja od reprezentativnog dresa. Jesu li u pitanju neki privatni razlozi, nemaju li više motiva ili ne žele igrati za BiH. U svakom slučaju, pričat ćemo, to mogu obećati. No, mišljenja sam kako se BiH mora polako okrenuti budućnosti, imamo veliku bazu kvalitetnih igrača, mladih i talentiranih pojedinaca, tako da sam veliki optimist, rekoa je Prosinečki.
 
 Predsjednik NS BiH Jasmin Baković potvrdio je da će sastav stručnog stožera reprezentacije biti određene prema onome što je Prosinečki zatražio u pregovorima.

Pomoćnici će biti njegovi najbliži suradnici Gordan Ciprić i Dragan Spasić, stožeru će se pridružiti Elvir Rahimić i Kenan Hasagić.

Prosinečki imati mjesečnu plaću od 30 tisuća eura, otprilike pet puta manju nego što je imao u Azerbejdžanu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.