Čelnik afganistanskog saveza optužen za organizirano silovanje reprezentativki

Ponedjeljak, 01. travnja 2019. 13:49 Napisao/la  SC

Predsjednik je odobrio  silovanja u kojima su sudjelovali još neki članovi saveza.  Te djevojke su imale po 14 ili 15 godina i to je strašno, kaže Khalida Popal, afganistanska reprezentativka

Keramuudin Karim
Keramuudin Karim

 

Keramuudin Karim, predsjednik afganistanskog nogometnog saveza, optužen je za silovanje!

FIFA je suspendirala čelnika saveza zbog sumnji da je silovao afganistanske reprezentativke, nekoliko igračica odlučio je otkriti javnosti strahote koje su proživljavale.

Prema njihovim iskazima, Karim ih je godinama zlostavljao služeći se raznim metodama prisile uključujući prijetnje smrću.

Čini se da je riječ o zločinačkom udruživanju:

- Nije on bio jedini koji je to radio. Nakon što sam saznala da je tu uključeno više ljudi iz nogometnog saveza odlučila sam pokrenuti svoju istragu i otkrila da su nekoliko godina silovali naše igračice. Predsjednik je bio vođa, on je imao nekoliko igračica koje je stalno zlostavljao. Silovao ih je, a onda ih je pustio uz prijetnje da nikome ništa ne smiju reći. Imao je i tajnu sobu u kojoj je to radio što je zaista strašno, rekla je Khalida Popal, kapetanica ženske reprezentacije.

Popal je aktivirala policijsku istragu i kao doušnik potaknula reakciju FIFA-e nakon koje nema bojazni da bi se zločinci mogli sakriti.

- Napustila sam Afganistan kada sam odlučila da sve to otkrijem, jer sam znala da neću preživjeti ako ostanem tamo. Bila sam doušnik i otkrila sve šta se događa u našoj reprezentaciji. Našla sam svjedoke i nagovorila djevojke da pričaju o svemu. Predsjednik je odobrio  silovanja u kojima su sudjelovali još neki članovi saveza. Kao što sam rekla, imali su i tajnu sobu gdje su to radili. Te djevojke su imale po 14 ili 15 godina i to je strašno, kazala je Popal.

Karim je navodno pobjegao u Dansku, u Kopenhagenu se krije od policijskog progona.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.