Pozadine transfera Neymara i Sancheza u PSG, Barcelona i Arsenal u raljama katarskog kapitala

Subota, 22. srpnja 2017. 07:59 Napisao/la  Igor Vranić

Iza eventualnih transfera krije se koloplet umreženih poslovnih interesa Barcelone i Arsenala u kojima katarski novac ima važniju ulogu od dvojice igrača


PSG ozbiljno radi na dovođenju Neymara iz Barcelone i Alexia Sancheza iz Arsenala!

Nije više tajna ni tko što radi u PSG-u: predsjednik Nasser al Khelaifi radi na dovođenju Neymara, sportski direktor Antero Henrique usredotočen je na tansfer Sáncheza.

Podjela je razumljiva, predsjednik radi na transferu koji bi mogao ući u anale svjetskog nogometa budući da je PSG spreman platiti 222 mil. eura fiksne odštete za Neymara.

 Klauzula u ugovoru s Neymarom ne ostavlja Barceloni puno manevarskog prostora iako je Brazilac 2016. godine potpisao novi ugovor kojim se vezao do 2021. godine.
 
 Barcelonin problem je što je obitelji  Nassera al Khelaifija iznos od 222 mil. eura sitniš.
 
 Nikakvi FIFA&UEFA-ni pokušaji da fair-playom obuzdaju abnormalno trošenje u nogometu ne mogu zaustaviti tvrtku Qatar Sports Investments (QSI) da troši koliko hoće otkada je 2011. godine postala vlasnik PSG-a nakon što su vlasnici Manchester Uniteda, braća Glazer, odbili prodati klub za 1,6 milijardi US doara.   
 
 Treba znati da je tvrtku QSI osnovao bivši katarski emir Hamad bin Khalifa Al Thani, koji je Katar učinio najbogatijom državom na svijetu "per capita".

Ako se zna da iza QSI stoji državni kapital, jasno je zašto odšteta za Neymara predstavlja sitniš.  Bogatstvo obitelji Thani procijenjuje se na fantastičnih 450 milijardi dolara...
 
 Veći  problem od novca za QSI-a je činjenica da FIFA&UEFA ne gledaju blagonaklono na investicije bez pokrića, korupcija je postala kodno ime za katarske investicije u organizaciju SP 2022. godine.

Olakotna okolnost je što  QSI i Barcelona duže razdoblje poslovno surađuju, na dresu Barcelone velikim slovima piše ime glavnog sponzora: Qatar Airways!
 
Nasser al Khelaifi  tijekom pregovora odgovornost prebacuje na obitelj Neymar, konačna odluka je njihova. A PSG nudi nevjerojatnu plaću veću od 40 mil. eura godišnje.

 Francuski dnevnik Le Parisien napisao je da je Neymar svojim prijateljima rekao da odlazi iz Barcelone. Slično je govorio prošlog ljeta....

Ponuda za Sancheza kreće se oko 80 mil. eura, Arsenal neće raditi velike probleme.

Čileanski reprezentativac jasno je izjavio da želi otići, a Arsenal je isto kao i Barcelona dugogodišnji partner Al Khelaifija, koji je engleski klub poslovno vezao za Jazeeru i beIN Sports TV kanale.

Drugim riječima, iza eventualnih transfera Neymara i Sancheza krije se koloplet umreženih poslovnih interesa Barcelone i Arsenala u kojima katarski kapital ima važniju ulogu od dvojice igrača. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.