PORUKA ENGLEZIMA Dejan Lovren: Bilić i Štimac bili su luckasti, ali u našoj državi moraš biti malo lud. Nitko nije normalan, nisam ni ja!

Četvrtak, 28. lipnja 2018. 15:50 Napisao/la  SC

Vidi se razlika između ove momčadi i one s Eura 2016. Sve se promijenilo otkada je stigao novi izbornik, imam dobar osjećaj od samog početka, kaže Lovren

Dejan Lovren
Dejan Lovren

 

Dejana Lovrena engleski novinari uspoređuju sa Slavenom Bilićem i Igorom Štimcem, nekadašnjim stoperima West Hama, Evertona i Derby Countyja, koji su 1998. godine osvojili svjetsku broncu:

- Oni su igrali u polufinalu SP-a, a ja želim to nadmašiti i pobijediti ih. Želim da ljudi pamte moje ime u budućnosti, ne samo njihovo! Bilić i Štimac bili su luckasti, ali u našoj državi moraš biti malo lud. Nitko nije normalan, nisam ni ja. Tada mi je bilo 9 godina i odlično se sjećam svega, i kako je majka vrištala po kući kad bismo zabili gol i koliko je to treće mjesto velik rezultat. Ali možemo ga nadmašiti, svakako, čak i otići korak dalje. Samo uz malo sreće, kazao je Lovren za ugledni Guardian.

Lovren smatra da ova hrvatska reprezentacija ime sve što je potrebno za uspjeh:

- Vidi se razlika između ove momčadi i one s Eura 2016. Sve se promijenilo otkada je stigao novi izbornik, imam dobar osjećaj od samog početka. Osjećaj je posve drugačiji, na terenu i izvan terena, u razgovorima se osjeti koliko smo povezani. Izbornik ima svoje ideje, donio je nešto novo i ako te uvjerava da vjeruje u tebe, počneš vjerovati i ti. Na taj način stvara se pozitivna atmosfera, to je sjajno, govori Lovren.

Danska je prvi protivnik u knock-out sustavu:

- Svakako smo favoriti protiv Danske, koja je prošla tešku skupinu, ali ne tešku kao što je bila naša. Igrali smo protiv sličnih momčadi Švedske i Norveškem sve skandinavske reprezentacije imaju sličan stil, znamo kako treba igrati s njima, naglašava Lovren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.