Portugal europski prvak, sportski treba priznati da je nogomet doživio poraz

Ponedjeljak, 11. srpnja 2016. 00:26 Napisao/la  Igor Vranić

U finalu Europskog prvenstva 2016. godine     sportska nepravda prema nogometu iz 2004. godine ispravljena je novom nepravdom

Potugal je novi europski prvak! Momčad izbornika Fernanda Santosa uspjela je ostvariti najveći uspjeh u povijesti portugalskog nogometa bez jednog od najboljih portugalskih igrača svih vremena.

Cristiano Ronaldo u suzama je iznesen s igrališta u 25. minuti zbog ozljede koljena.

Nakon pobjede u finalu najveće zasluge za portugalsko slavlje pripadaju treneru Fernandu Santosu i vrataru Rui Patriciju, a najbolji igrač Portugala na Europskom prvenstvu bio je stoper Pepe.

Poslije zadnje utakmice na Europskom prvenstvu ne govori se o Ronaldu, Payetu, Pogbi, Griezmannu, Naniju, Renatu Sanchesu, pa čak ni o strijelcu Ederu, koji je do finalne utakmice praktično nije igrao... 

O čemu se govori?

Nema smisla hvaliti igru najbolje reprezentacije na Europskom prvenstvu, jer bi to značilo slagati hvalospjeve o karakterima, snazi, disciplini, taktici... O svemu samo ne o nogometnom umijeću.

U finalu Europskog prvenstva 2004. godine tada moćni Portugal predvođen Figom, Rui Costom i 19-godišnjim Ronaldom u Lisabonu je izgubio od Grčke, koja je europski prvak postala načinom koji se činio presedanom u povijesti europskih prvenstava.

Činilo se 2004. godine da nakon Portugala više nitko nikada neće u finalu izgubiti od tako destruktivne momčad kakva je bila Grčka.

U finalu Europskog prvenstva 2016. godine jedna je sportska nepravda prema nogometu iz 2004. godine ispravljena novom nepravdom!

Nakon što je Portugal 2016. godine postao europski prvak bez Ronalda, sportski treba priznati da je nogomet ponovo doživio poraz.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.