POČEO EURO Dimitri Payet podignuo Stade de France na noge fantastičnim pogotom u 89. minuti

Petak, 10. lipnja 2016. 22:58 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Skupine A: Francuska - Rumunjska 2:1. Payet osigurao Francuzima pobjedu pred kraj utakmice koja nije slutila dobro za domaćine

U 89. minuti Dimitri Payet elegantno se oslobodio čuvara za otvorenu poziciju, tehnički fantastičan udarac podignuo je Stade de France na noge. Lopta je fijuknula sa 23 metra i završila let u gornjem lijevom kutu, vratar Tătăruşanu ništa nije mogao.

Pogotkom za pamćenje Payet je osigurao Francuzima pobjedu (2:1) pred kraj utakmice koja nije slutila dobro za domaćine Europskog prvenstva. Točnije, da nije bilo Payetova poteza o kojemu će danima pričati, Francuzi ni po čemu nisu pokazivali da će pobijediti Rumunje.

Unatoč pobjedi Francuzi su razočarali ili su Rumunji unatoč porazu ugodno iznenadili! Ovisno o kutu gledanja zaključak je isti, u prvoj utakmici Europskog prvenstva domaćini nisu opravdali očekivanja.

Do odmora rumunjska reprezentacija bez problema kontrolirala je tijek utakmice protiv Francuza, koji nisu imali ideje u završnici. Payet je u konstrukciji igre izgledao usamljeno, posebice pokraj igrača kakav je Pogba.

Dvostruki rumunjski blok bez problema je čuvao prilaze vratima kada su Francuzi držali loptu u nogama, dvaput su Rumunji bili propusni na Ratovoj strani.

Jednom je Griezmann udarcem glavom pogodio stativu nakon što mu se lopta sretno odbila, drugi je Griezmannov udarac zapeo u bloku.

Ako se doda još jedan Giroudov udarac glavom, to je bilo sve konkretno od domaćina.

Sve skupa ne može se usporediti s izglednom prilikom Stancua, koji je u 4. minuti ostao sam ispred Llorisa i neometan s dva metra loptu poslao ravno u francuskog vratara.

Početkom drugoga dijela opet je Stancu sam ostao ispred francuskog vratara, ovog puta je Stanciuovu loptu neometano primio na 13 metara i udarcem u padu promašio vrata. Previše su Rumunji toga promašili da ne bi morali strahovati...

U 52. minuti Giroud je loptu poslao ravno u Tătăruşanua, a onda je duel istih igrača završio kobno za Rumunje.

U 57. minuti najbolji francuski igrač Payet ubacio je zdesna, Giroud je uspio naizgled nemoguće: dobio je zračni duel protiv 198 visokog Tătăruşanua, koji je nespretno izašao u prazno. Giroud je glavom loptu skrenu mrežu - 1:0.

Stade de France nije dugo uživao u vodećem pogotku. U 65. minuti Evra je neoprezno zakačio nogom Stanciua, sudac Kassai je pokazao na bijelu točku s koje je Stancu napokon pogodio mrežu - 1:1.

Kako su Francuzi igrali ukazuje potez izbornika Deschampsa, koji je iz igre izvadio dvojicu nominalno najboljih igrača, Greizmanna i Pogbu.

Payeta je izvadio u 90. minuti nakon što je postigao pogodak. Najbolji igrač izašao je iz igre suznih očiju uz ovacije...

FRANCUSKA: Lloris, Sagna, Rami, Koscileny, Evra, Matuidi, Pogba (77 Martial), Kanté, Payet (90 Sissoko), Giroud, Greizmann (66 Coman)

RUMUNJSKA: Tătăruşanu, Săpunaru, Grigore, Chiricheş, Raţ, Hoban, Pintilii, Stanciu (72 Chipciu), Popa (82 Torje), Stancu, Andone (61 Alibec)

Utakmica 1. kola Skupine A: Francuska - Rumunjska 2:1 (Giroud 57, Payet 89/Stancu 65-11)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.