Paulo Bento nakon debakla: Moramo ići dalje i pobijediti u preostala dva susreta, ništa nije gotovo

Ponedjeljak, 16. lipnja 2014. 20:41 Napisao  Patrik Mršnik

Nismo dobro stajali na terenu, ne mogu biti zadovoljan ni sa kojim segmentom naše igre, ali to ne znači da je za nas ovo Svjetsko prvenstvo završeno, naprotiv, kaže portugalski izbornik

Njemačka se poigrala s Portugalom. Još jednom, četvrti put u osam godina na velikim natjecanjima Elf je slavio i to uvjerljivo protiv momčadi koja je na terenu izgledala kao skup beskrvnih pojedinaca sklupljenih na pješčanim plažama Atlantika. Cristiana Ronalda moglo se vidjeti samo u tragovima, tri je puta pucao iz slobodnih udaraca bezopasno, iz igre nije napravio ništa. Sve to konotira da će se u redovima momčadi Paula Benta morati dogoditi preustroj, posebice ako se u obzir uzme činjenica da u sljedećem nastupu neće moći računati na suspendiranog Pepea, odnosno na ozljeđeni dvojac Coentrao - Hugo Almeida. Portugal je teško poražen, no što je važnije, ostavio je jako loš dojam u nadigravanju s Njemcima.

- Sve je po nas krenulo loš nakon dvanaeste minute i tog, po meni spornog jedanaesterca. Do tada smo igrali dobro, stvorili dvije prilike i predstavljali kakvu-takvu opasnost za njemačka vrata. Kada smo primili pogodak koncepcija nam se srušila, nismo se mogli vratiti i sve je krenulo po zlu. Što se tiče starta Pepea, za njega ne može biti opravdanja, sve je radilo u funkciji da prođemo još gore. Nismo dobro stajali na terenu, ne mogu biti zadovoljan ni sa kojim segmentom naše igre, ali to ne znači da je za nas ovo Svjetsko prvenstvo završeno, naprotiv. Sada tek moramo pokazati tko smo, da imamo karakternu momčad koja ne odustaje od svojih ciljeva. Preostala dva protivnika nisu lagana, ali učinit ćemo sve da pobjedimo u ta dva ogleda i da prođemo u osminu finala, rekao je Paulo Bento u neobjašnjivo mirnom tonu nakon utakmice u Salvadoru.

Dok je Portugal s nevjericom pratio nastup svoje jedanaestorice na zapadu, Njemačka već slavi svoje nove heroje. Prvim hat-trickom na Mundijalu Thomas Muller došao je do brojke od osam pogodaka za Njemačku na Svjetskim prvenstvima, na kojima je dosad odigrao sedam utakmica. Njemačka je zabila četiri gola u igri bez napadača, a izbornik Joachim Low posebno je naglasio taj segment igre njegove momčadi:

- Pokazali smo da i bez Klosea i Podolskog u većem djelu susreta možemo biti opasni za gol. Muller je odigrao upravo onako kako najbolje zna, kako smo se i dogovorili prije utakmice. Kada nemate klasičnog napadača onda su svi veznjaci podjednako kreativni i opasni za gol jer rade jedni za druge. Zasluženo smo pobijedili i s nestrpljenjem čekamo nove susrete na SP-u. Trebala nam je ovakva utakmica da dodatno digne atmosferu u momčadi, mislim da su gledatelji mogli uživati u našoj igri, rekao je Low.

Detaljni lječnički pregledi utvrdit će hoće li ozljeđeni Coentrao, Hugo Almeida i Mats Hummels biti spremni za nastavak turnira. Njemački je stoper zabio glavom nakon kornera i odigrao maestralnu utakmicu u zadnjem redu Elfa. Kada bi izgubili stopera dortmundske Borussije bio bi to velik udarac naraslim njemačkim ambicijama za nastavak turnira. Slijede Gana i SAD, a onda i odlazak među šesnaest najboljih. Od momčadi iz prvog kruga favorita Njemci su pokazali daleko najviše, djelovali najkonkretnije i počeli golicati maštu mnogih navijača koji na naslov s velikog natjecanja čekaju osamnaest godina. Bierhoff je odlučio pobjednika u Engleskoj 1996., a svi već tipuju da je Thomas Muller njegov legitimni nasljednik u lovu na svjetski naslov.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.