RUSKO PRVENSTVO

Novi poraz Lokomotiva, (ne)izvjesna Bilićeva sudbina

Subota, 13. travnja 2013. 13:48 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Lokomotiv - Zenit 0:1. Bilićeva momčad posljednji put pobijedila 1. prosinca prošle godine

 

Ruska Premier liga – 24. kolo

 

LOKOMOTIV - ZENIT 0:1

 

Stadion Lokomotiva Gledatelja: 15.000

 

Sudac: Eshkov

 

Strijelac: 0:1 Faizulin (16')

 

Žuti kartoni: Durica (Lokomotiv), Hulk (Zenit)

 

LOKOMOTIV: Guillherme, Yanbayev (81' Shishkin), Denisov, Ćorluka, Durica, Torbinski, Glushakov, Tigorev, Grigorjev (62' Obinna), N' Doye, Caicedo (62' Pavlyuchenko).

 

ZENIT: Baburin, Bruno Alves (86' Lombaerts), Anyukov, Hubočan, Neto, Shirokov (90' Semak), Faizulin, Ziryanov, Denisov, Kerzhakov (67' Danny), Hulk

 

Moskovski Lokomotiv je i šestu utakmicu zaredom ostao bez punog plijena u najjačem razredu ruskog nogometa. Momčad Slavena Bilića je u subotu u 24. kolu rezultatom 0:1 izgubila od gostujućeg Zenita, što će, s obzirom da je pritisak postojao i ranije, dodatno opteretiti ionako nestabilnu poziciju bivšeg hrvatskog izbornika.

 

Odluka u Moskvi pala je u ranoj fazi utakmice, pogotkom Viktora Fajzulina u 16. minuti. Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv, a Dario Krešić ponovno je bio na klupi.

 

Bilićeva momčad je posljednju ligašku pobjedu proslavila 1. prosinca prošle godine u 18. kolu, s gostujućih 1:0 protiv Alanije iz Vladikavkaza. Slijedila su četiri poraza, protiv Volge (0:1) u posljednjoj utakmici u 2012., a protiv moskovskog Dinama (0:1), Rubina iz Kazana (0:2) i sada i Zenita u ovoj godini, dok su dva susreta okončana bez pobjednika, s 0:0 protiv moskovskog Spartaka i 1:1 protiv Tereka iz Groznog.

 

S novim porazom, devetim prvenstvenim u sezoni, Lokomotiv je ostao na 10. mjestu ljestvice, s 33 boda poslije nepotpunog 24. kola. Zenit je na drugoj poziciji s 50 bodova, šest manje od vodećeg moskovskog CSKA, koji je u petak odigrao bez pogodaka u gradskom ogledu s Dinamom.

 

Rubin iz Kazana, koji drži peto mjesto, posljednje koje vodi u Europu, ima šest bodova više od Bilićeve momčadi, uz utakmicu manje. Dinamo iz Moskve također je prikupio 39 bodova, ali iz 24 odigrane utakmice.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.