Raste hrvatska kolonija u Lokomotivu, Slaven Bilić dovodi Ivana Rakitića iz Seville

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012. 16:27 Napisao/la  SC

Bilić je Rakitića htio dovesti ljetos, ali se transfer nije ostvario

 

Prema najavama ruskih i španjolskih medija Ivan Rakitić prvo je ime na listi želja bivšeg izbornika Slavena Bilića, koji je od ove sezone na klupi moskovskog Lokomotiva. Rusima novac nije problem i spremni su ponuditi do 10 milijuna eura za Rakitića, što bi Sevilli bilo četiri puta više nego što su za njega platili Schalkeu u siječnju 2011. godine. Bilić je Rakitića htio dovesti ljetos, ali se transfer nije ostvario.

Činjenica je da Biliću nedostaje upravo takav tip igrača, kreativni veznjak koji je spreman  pomagati i u destrukciji, ali i da Rakitić stagnira posljednjih godinu dana u Sevilli, a klubu je još gore. Rakitiću klima i život u srcu Andaluzije itekako gode, ali na terenu je priča drugačija: Sevilla je tek 14. na tablici i samo četiri boda udaljena od zone ispadanja nakon što je prošle sezone bila deveta.

Veznjak hrvatske reprezentacije ove sezone uklopio se u sivilo momčadi nakon fantastične prve polusezone (pet golova u 16 nastupa), ali tome što je ove polusezone odigrao tek četiri utakmice, uzrok su i ozljede. 

Ako Rakitić dođe u Lokomotiv, povećao bi ionako brojnu hrvatsku koloniju tamo: Bilić je doveo pomoćnike i članove stručnog stožera: Jurčevića, Asanovića, Praliju, Raka, Rakića, Gavrana, dok su na terenu Krešić i Ćorluka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.