Bivši kapetan mlade češke nogometne reprezentacije Vaclav Drobny poginuo u nesreći s bobom

Petak, 28. prosinca 2012. 22:38 Napisao/la  SC

Drobny je izgubio kontrolu nad sanjkama, sletio sa staze i udario u drvo u zimskom centru Špindleruv Mlin, oko 140 kilometara sjeveroistočno od Praga

Bivši češki nogometni reprezentativac Vaclav Drobny poginuo je u nesreći sa bobom u 32. godini. Drobny je izgubio kontrolu nad sanjkama, sletio sa staze i udario u drvo u zimskom centru Špindleruv Mlin, oko 140 kilometara sjeveroistočno od Praga.

- Nesreća se dogodila oko dva sata noćas i usprkos naporima liječnika da mu spase život, Drobny je rano jutros podlegao ozljedama, priopćila je lokalna policija.

Drobny je bio kapetan mlade reprezentacije Češke koja je osvojila titulu europskog prvaka na prvenstvu 2002, a 2004. odigrao je dvije utakmice za A selekciju Češke. Drobny je za francuski Strasbourg odigrao 42 utakmice, prije odlaska na posudbu u Aston Villu, za koju nikada nije nastupio.

Češki nogometaš igrao je i za Spartu iz Praga sa kojom je 2007. osvojio titulu prvaka Češke, te za Jablonec i Bohemians u domovini, Spartak iz Trnave u Slovačkoj i njemački Augsburg.  Od nogometa se zbog ozljede oprostio krajem 2011 godine nakon čega je postao popularni televizijski sportskikomentator.

- Jako mi je žao što sam morao čuti ovako tužnu vijest. Dobro sam poznavao Vaclava. Zajedno smo igrali za Blšany i mlađe češke reprezentativne selekcije.Nogomet je bio njegov život i zato je počeo raditi kao trener i sportski komentator nakonkraja sportske karijere. Njegova smrt stigla je prerano. Tužan sam jer on više neće moći siijediti svoje planove. Ovo je vrlo tužan trenutak i strahovit gubitak, posebno za obitelj i njegove najbliže. Želim im izraziti svoje najiskrenije saučešće, rekao je Petr Čech, golman Češke U21 reprezentacije te 2002 godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.