Monterrey rutinski svladao Ulsan, Al Ahly izbacio Sanfrecce u četvrtfinalu klupskog SP-a

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 14:30 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Ulsan Hyundai - Monterrey 1:3, Sanfrecce Hiroshima - Al Ahly 1:2. Mihael Mikić odigrao je cijeli susret za  Sanfrecce Hiroshimu i bio je stalna prijetnja Egipćanima

Ulsan Hyundai - Monterrey 1:3

Toyota Stadium Gledatelja: 40.000

Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Strijelac: 0:1 jesus Corona (9'), 0:2 Cesar Delgado (77'), 0:3 Cesar Delgado (84') 1:3 Lee Keunho (88')

Žuti kartoni : Shinwook (Ulsan Hyundai), Meza, Darvin, J. Orozco (Monterrey)

ULSAN HYUNDAI: Young Kwang, Yong, Taehwi, Ho, Shinwook (78' Maranhao), Keunho, Seungyong (71' Changhyun), Youngsam (56' Jaesung), Rafinha, Estiven Velez, Chigon.

MONTERREY: J. Orozco, Meza, Darvin, De Nigris, W. Ayovi, Jesus Corona (90' Carreno), Basanta, N. Cardozo (90' M. Morales), Cesar (90' E. Solis), H. Mier, Sergio.

Pobjedom od 3:1 nad korejskim i azijskim prvakom Ulsanom, meksički Monterrey se plasirao u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Japanu. Meksikanci su u Toyoti lakoćom savladali prvaka Azije ulsan Hyundai sa 3:1 uz napomenu da su Južnokoreanci počasni pogodak postigli dvije minute prije kraja. Iako su bili oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Humberta Suaza, Meksikanci su bez problema stigli do polufinalnog dvoboja protiv Chelseaja  koji je na rasporedu u četvrtak.

Već u devetoj minuti Ulsan je morao potpisati kapitulaciju. Aldo De Nigris sjajno je uposlio Jesusa Coronu, igrača koji je zamijenio ozlijeđenog Suaza, a njemu nije bilo teško zabiti za 0:1. Monterrey je dominirao do poluvremena, Koreanci nisu imali pravi odgovor,  niti prijetnju prema vratima Orozca i mogu biti sretni da su na odmor otišli sa samo jednim pogotkom minusa.

I u drugome dijelu nastavila se opsada Ulsanova gola no ovoga puta svoju su premoć Meksikanci konkretizirali.  Sergio Perez je imao najbolju priliku za udvostručiti vodstvo, no nije se najbolje snašao i prilika je otišla u nepovrat. Prvu priliku Ulsan je imao u 62. minuti, po boku je prošao Lee Yong, ubacio u kazneni prostor gdje je Kim Shinwook loše reagirao i opalio preko gola.

Ohrabreni prvim pokušajem Korejci su se otvorili, krenuli svim silama po izjednačenje, i to im se osvetilo. Dvostruki strijelac za Monterrey do kraja susreta bio je Cesar Delgado, prvi gol je zabio u 77. nakon sjajne akcije u kojoj je sudjelovalo nekoliko njegovih suigrača, a drugi odličnom solo akcijom šest minuta prije kraja susreta. Ipak, stigli su i nogometaši korejskog Ulsana do počasnog pogotka, u 88. je Lee Keunho, igrač godine u Aziji, bombom sa 25 metara matirao Orozca i tako barem malo ublažio poraz svoje momčadi.

Sanfrecce Hiroshima - Al Ahly 1:2

Toyota Stadium Gledatelja: 45.000

Sudac:Carlos Vera (Ekvador)

Strijelac: 0:1 Hamdi(15'), 1:1 Sato (32'), 1:2 M. Aboutrika (57')

Žuti kartoni : Kazu (Sanfrecce Hiroshima),Gomaa, Soliman, Ashour, Trezeguet (Al Ahly)

SANFRECCE HIROSHIMA: Shusaku (8' Masuda), Mizumoto, Chiba, Aoyama, Koji, Kazu, Sato, Mikić, Yojiro, Ryota (46' Seok Ho), Kohei (82' Yamagishi)

AL AHLY: Ekrami, Gomaa, Soliman (80' Barakat), Kenawi, Ghaly (34' Aboutrika), Gedo, Hamdi (71' Trezeguet), Said, Naguib, Fathi, Ashour.

Mohamed Aboutrika još je jednom potvrdio status egipatskog nogometnog heroja kada je svojim pogotkom odveo najbolji egipatski klub Al-Ahly u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva. Al Ahly je s 2:1 pobijedio Sanfrecce Hiroshimu Mihaela Mikića koji je odigrao cijeli susret i bio stalna prijetnja Egipćanima. Aboutrika je polovicom prvoga dijela zamijenio ozlijeđenoga Hossama Ghalyja i na svome četvrtome Svjetskom klupskom prvenstvu prvacima Afrike omogućio polufinale protiv Corinthiansa.

Sam početak susreta obilježila je ozljeda lica prvog vratara Hiroshime Shusakua Nishikawe koji se sudario s Gedom, napadačem Al Ahlyja, nakon svega četiri minute. Jedanaest minuta kasnije njegova zamjena Takuya Masuda - koji ove sezone nije branio niti minute u J ligi bio je nemoćan. Ahmed Fathidobro je kombinirao sa  Abdalla Saidom prije no što se odlučio za prodor po desnoj strani. Sjajno je ubacio na jedanaesterac a Elsayed Hamdi elegantno ju je smjestio u donji desni kut za 1:0.

Al-Ahly je imao sve konce igre u svojim rukama jer je Hiroshima jako loše ušla u susret. Prvu prijetnju Japanci su ostvarili tek u 21. minuti kada je Ryota Moriwaka opalio s 15 metara, a Sherif Ekramy njegov je pokušaj ukrotio krajnjim naporom. Deset minuta kasnije iz slobodnog je udarca s 20 metara zaprijetio domaći veznjak Hiroki Mizumoto, no i ovoga je puta sjajno intervenirao egipatski vratar. Kada je Al-Ahlyjev veznjak, general i kapetan Hossam Ghaly morao napustiti igru zbog ozljede koljena Hiroshima je u tome vidjela svoju šansu. Najprije je Mihael Mikić propustio izjednačiti, a onda je najbolji strijelac japanske lige ove sezone  Hisato Sato u 32 minuti pogodio za 1:1. Gol je postignut dok su Egipćani igrali s desetoricom jer je njihov trener Hossam El Badry oklijevao zamijeniti Ghalyja krajem prvoga poluvremena. 

Sanfrecce je proputio dvije sjajne prigode za vodstvo i za time su počeli žaliti u 57. minuti kada je egipatska nogometna ikona  Aboutrika iz prilično tepke pozicije postigao svoj četvrti pogodak na svjetskim klupskim prvenstvima čime se na vječnoj ljestvici strijelaca poravnao sa Lionelom Messijem i Denilsonom. U 80 minuti Sato je propustio kolosalnu prigodu za poravnanje. Našao se sam pred vratarom i umjesto sigurnog pogotka pucao je pored gola. Bila je to posljednja prigoda za Hiroshimukoja će se boriti za peto mjesti sa Ulsan Hyundaijem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.