Egzodus hrvatske struke: Bosna postala obećana zemlja za nogometne trenere

Nedjelja, 12. siječnja 2014. 14:59 Napisao/la  SC

Da Katalinić nije otišao iz Jedinstva, za titulu prvaka druge bosanske lige izravno bi se borili Ćiro Blažević i Ivan Katalinić. U Hrvatskoj nema posla za trenere koji su potpisali svjetsku broncu 1998. godine

Ćiro Blažević postao je trener Slobode iz Tuzle. Nekoć ugledni jugo-prvoligaš danas je drugoligaš, nalazi se na drugom mjestu iza Jedinstva iz Bihaća, koji je donedavno trenirao Ivan Katalinić. Jedinstvo i Katalinić razišli su se zbog financijskih poteškoća bihaćkog kluba, koji više nije mogao plaćati hrvatskog trenera. Da nije otišao, Ćiro i Katalinić vodili bi borbu za titulu prvaka koja donosi plasman u Premijerligu BiH.

Ćiro Blažević i Ivan Katalinić potpisuju najveće uspjehe hrvatskog nogometa. Između ostalog, surađivali su u stručnom stožeru reprezentacije, koja je 1998. godine osvojila brončanu medalju na SP. Katalinić je na klupi Hajduka 1995. godine ostvario najveći klupski uspjeh u povijesti HNS-a. Hajduk je 1995. godine igrao četvrtfinale Kupa prvaka protiv Ajaxa, koji je kasnije postao europski prvak. Takva trenerska imena posao su našli u drugoj bosanskoj ligi…

- Drago mi je što se vraćam u Bosnu, u kojoj su Robert Jarni, Ante Miše i Branko Karačić. Možda dođe i Branko Ivanković, za koga u Hrvatskoj nema posla. Ima posla za Zorana Mamića, dečka bez ikakvih kvalifikacija iza kojeg stoji samo svemoćni brat, cinično je Ćiro Blažević prokomentirao svoj angažman u Tuzli.

Koliko god Ćiro bio ogorčen na Zdravka Mamića, činjenica je da Bosna postaje obećana zemlja za hrvatske trenere. U ligama petice odavno nema ni jednog hrvatskog trenera, Slaven Bilić (Bešiktaš ) i Nenad Bjelica (Austria Wien) treniraju momčadi klubova treće europske jakosne skupine u koju spada Dinamo.

Posebno zabrinjava činjenica da treneri mlađe generacije koju predvode Niko Kovač, Slaven Bilić, Robert Prosinečki i Nenad Bjelica, nemaju što tražiti u hrvatskom klupskom nogometu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.